Ook al ziet de situatie er voor NSC Nijkerk penibel uit – ze staan voorlaatste in de competitie – , trainer Ruud van de Geest houdt vertrouwen in een goede afloop. Het is volgens hem nog zeker niet klaar in de competitie. ,,Het is vier punten die we achter staan op een P/D-plek. En er zijn nog zes wedstrijden te gaan. Ik heb er nog geloof in. Zolang het niet klaar is, is het niet klaar. In zes wedstrijden kunnen we nog veel punten halen.’’  NSC Nijkerk begon zaterdag 30 maart helemaal niet slecht tegen Duno Doorwerth (5-1), maar het was de pech dat parten speelde bij de eerste tegengoal na een blunder van doelman Hilgers. Van de Geest: ,,Die eerste goal van Duno was vervelend, want je loopt gelijk achter de feiten aan. Toen viel na rust ook nog de 2-0, maar gelijk erachteraan scoorden we de 2-1 met de penalty. Toen dacht ik: nu kan er nog wat gebeuren. Toen kregen we de 3-1 tegen uit een corner. We stonden te slapen. Toen was het klaar.’ Vorig seizoen ging het aanvankelijk met NSC ook slecht maar in de tweede helft van het seizoen wisten ze zich te handhaven door veel wedstrijden te winnen. Het leek ook wel of de Nijkerkers toen steeds beter werden. Van de Geest: ,,Dit kun je niet vergelijken met vorig jaar. Dit is een heel ander jaar met heel andere spelers. Vorig jaar hadden we veel meer kwaliteit. De jongens op het veld doen het. Vorig jaar bracht ik jongens in en die maakten dan het verschil. Dat is nu gewoon moeilijker.’’   Foto en interview Kees van den Heuvel