Onderweg naar Utrecht was het de vraag of de weerselementen deze week wel gunstig waren. Nadat vorige week de wedstrijd tegen het HKC uit Hengelo in de regen gespeeld werd, was het prettig om te zien dat het zonnetje in Utrecht scheen. Wel was het een typische veldwedstrijd in de herfst waar de wind duidelijk aanwezig was.

Rik Vreekamp was nog steeds geblesseerd en ook Pim van Ramshorst moest deze week verstek laten gaan. Op hun plekken stonden Leon Woudenberg en Tom Lohuis. Door de afwezigheid van beide heren werden de vakken wel opnieuw omgegooid. Dit bleek ook wel direct, want Sparta was het eerste kwartier zoekende naar het juiste spel. HKC vloog uit de startblokken en rondde scherp af, terwijl aan de andere kant Sparta goeie kansen creëerde maar de scherpte in de afronding ontbrak. Na een time-out bij een 6-2 voorsprong voor HKC kwam Sparta meer in de wedstrijd. Een run van zes goals, waarvan drie van Tom Lohuis, zorgde ervoor dat Sparta zelfs hun eerste voorsprong in de wedstrijd kon noteren. HKC sloeg vlak voor rust nog wel twee keer toe, wat ervoor zorgde dat de ruststand 9-9 was.

In de rust werd er net zoals de wedstrijd tegen AKC de puntjes op de i gezet. Sparta begon na rust langere aanvallen te draaien met aanvallen vol goede kansen. Toch lukte het niet om deze af te ronden, maar mede dankzij goed verdedigend werk van het vak van Martijn Kuijpers kon Sparta blijven aanvallen. De ban werd dan ook gebroken door aanvoerster Marieke van de Kraats die met twee droge knallen de 9-11 op het scorebord bracht. HKC kwam lastiger in het spel na rust, terwijl Sparta een extra versnelling wist de vinden. De score werd uitgebouwd naar een ruime 11-19 voorsprong, waarmee de wedstrijd gespeeld was. HKC scoorde nog een aantal kansen en bij een stand van 14-19 floot de scheidsrechter af.

Al met al een goede zaterdag voor Sparta, waarbij het mooi was om te zien hoe Tom Lohuis, Leon Woudenberg en invaller Lars Dokter zich moeiteloos aanpaste aan het spel. Waar het de vorige wedstrijden ontbrak aan een duidelijke topscoorder, is het ook fijn om te zien dat de individuele kwaliteit van Marieke van de Kraats ons deze week aan de scores hielp. Volgende week staat de wedstrijd tegen koploper Tiel op het programma, wat een zware wedstrijd beloofd te worden voor Sparta.

Marieke van de Kraats (7), Leon Woudenberg (3), Tom Lohuis (3), Linda van Deuveren (2), Mirjam Top (2), Geert Drost (1), Lars Dokter (1)

Verslag: Geert Drost