De rol van privaat geld voor de publieke zaak wordt belangrijker in Nederland, maar er is ook wantrouwen. Rien Van Gendt heeft zijn boek ‘Filantropie, terug naar de tekentafel’ geschreven om te inspireren tot een discussie over de legitimering en effectiviteit van de filantropie.

Filantropie speelt een steeds belangrijker rol in het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken, maar zijn de ontwikkelingen en trends in deze richting, voordat Covid-19 uitbrak, nog steeds relevant nu de pandemie voorbij is? Heeft die crisis juist geleid tot geheel nieuwe ontwikkelingen en beklijven ze dan ook? Dit zijn vragen waar niet alleen filantropen, foundations, impactfondsen, family offices en goede doelenorganisaties, maar ook beleidsmakers bij de overheid, banken en adviseurs niet meer omheen kunnen. De toekomst is geen verlenging van het verleden. De resetknop moet worden ingedrukt en op vitale onderdelen moet de filantropie terug naar de tekentafel. Dit boek is een belangrijk hulpmiddel voor iedereen die bij filantropie in brede zin betrokken is en is ook voor een groter publiek uitermate interessant,want het gaat om: zelfreflectie en transformatie in een tijd van publiek en politiek wantrouwen.

Over Rien van Gendt

Na een carrière in academia, internationale organisaties, overheid en bedrijfsleven kwamen deze werelden voor Rien van Gendt samen in de filantropie. Hij werd algemeen directeur van de Bernard van Leer Foundation in Den Haag en begon in 2007 met zijn eigen bedrijf Van Gendt Philanthropy Services. Hij is adviseur van een aantal families, ‘family offices’, bedrijven en maatschappelijke organisaties in Nederland en in het buitenland. Verder zit hij in het bestuur van een aantal foundations en maatschappelijke organisaties, zoals Rockefeller Philanthropy Services (New York), Calouste Gulbenkian Foundation (Lissabon en IMC Weekendschool (Amsterdam). In 2005 ontving hij de Distiguished Grantmaker Award in de Verenigde Staten als eerste niet-Amerikaan en in 2013 de Europese Philanthropy Compass Prize.

Lezing in Nijkerk
Op woensdagavond 22 maart zal auteur Rien van Gendt te gast zijn in Nijkerk bij Boekhandel Roodbeen om ons mee te nemen in de wereld van Filantropie.
De inloop van de avond is vanaf 19:45 uur en de avond zal starten om 20:15 uur. Uiteraard is er na afloop tijd voor ontmoeting en gesprek met Rien van Gendt en andere gasten.
Toegang is vrij, aanmelden wordt zeer op prijs gesteld. RSVP: lisette@boekhandelroodbeen.nl. 

Organisatie door Boekhandel Roodbeen in samenwerking met Rien van Gendt.

Voor vragen of het aanmelden van uw komst kunt u contact opnemen met Lisette Lanting van Boekhandel Roodbeen (lisette@boekhandelroodbeen.nl), 033-2452712. 
Bij grote belangstelling zullen we uitwijken naar een locatie op loopafstand van de boekhandel.