Toerfietsclub VOEK organiseert op Koningsdag de RABO Oranjetocht van 40, 75 en 100 km. De 40 km deelnemer vindt zijn weg via rustige wegen en paden langs de buiten gebieden van Nijkerk en Putten naar Garderen waar een koffiestop is gepland. Hierna gaat het via het Boeschoterbos eerst naar Voorthuizen en dan naar Nijkerk. De tochten van 75 km en 100 km voeren via een groene route door de Gelderse Vallei naar Zwartebroek, Terschuur en Barneveld.

Hierna komt het eerste klimmetje, namelijk de Goudsberg, waarna het verder gaat via Wekerom naar Harskamp. Hier is een koffiestop gepland. Vervolgens voert de 100 km route via Kootwijk en de Asselse Hei naar het bosrijke Hoog Soeren. Via de heuvelachtige Kampsteeg rijden we naar het hoogste punt van de route en gaan daarna in een afdaling naar Uddel. Een laatste klimmetje brengt ons daarna in Garderen en Putten. Via de oude vogelrijke polders bereiken we tenslotte het vertrekpunt.

De 75 km deelnemers gaan vanaf de koffiestop via Stroe naar Garderen. Ga naar de VOEK site www.voeknijkerk.nl om de routes te bekijken. Scroll op de 1ste pagina naar ” aankomende Toertocht ” en klik op de Oranjetocht regel voor meer informatie o.a. de link om de routes te downloaden en / of om de routekaart te bekijken. Vertrekpunt: TV Sparta, Watergoorweg 52, 3861 MA Nijkerk Vertrektijd: 40 km van 8:00 tot 11:00 uur, 75 en 100 km van 08:00 tot 10:00 uur