Vanwege Corona zal er ook in Hoevelaken dit jaar geen groot feest georganiseerd worden op het dorpsplein. In plaats daarvan roept de Oranjevereniging Hoevelaken de mensen wel op om de gezelligheid thuis te zoeken én om, samen met hen, het dorp te versieren.

 

Fotowedstrijd

Doe mee en help ons om heel Hoevelaken oranje te kleuren. Want, al krijgen we dit jaar geen feestje, we kunnen best de slingers ophangen.   Leef je helemaal uit met de kleur oranje. Doe je meest koninklijke oranje outfit aan, verf je huis én je haar oranje en hang de straat vol met oranje vlaggetjes….het kan niet gek genoeg. Maak daarna een foto van je creatie en deel deze op Koningsdag op de Facebook met de Oranjevereniging.  De mooiste creaties maken kans op een dinerbon t.w.v 50 euro (in te wisselen bij een selectie van horecaondernemingen in het dorp).

 

De vlag gaat uit

Net als elk jaar zullen we ook dit jaar zo’n 20 vlaggen masten opzetten in het dorp. Samen met onze vrijwilligers zullen we maandagavond 19 April de handen uit de mouwen steken om de palen één voor één omhoog te hijsen. Maar, het resultaat mag er zijn. Kom maar kijken 😉

 

Verassingsactie

Om de kinderen in Hoevelaken een hart onder de riem te steken zullen ze op donderdag 22 april een verassingsactie doen op de scholen en kinderdagverblijven. Alle kinderen krijgen een leuk cadeautje. Wat dat is? Dat verklappen ze nog niet.

 

Hoevelaken wekt

Naar oud gebruik worden de kinderen opgeroepen om de fiets te versieren, toeters op het stuur te monteren en de blikken achter de fiets te hangen om om 8 uur ’s ochtends met een hoop kabaal het dorp te wekken. Want, als is er dan geen feest…we moeten toch zo lang mogelijk van de dag genieten.

 

Programma Koningsdag

 

19 april:               Op deze dag zetten we de vlaggenpalen weer op in het dorp.

22 april:               Verassingsactie op de basisscholen en kinderdagverblijven

27 april:               Bij zonsopkomst hangen we de vlag uit

Om 8 uur roepen wij alle kinderen op om de blikken achter de fiets te binden en het dorp te wekken

Om 8 uur begint ook de fotowedstrijd. Versier je huis, fiets of auto, trek je mooiste oranje pak aan en verf je haar. De mooiste inzendingen winnen mooie prijzen.

28 april:               Uitslag fotowedstrijd

 

Volg de Oranjevereniging Hoevelaken op Facebook en blijf zo op de hoogte van hun activiteiten