Scott Deroue is als derde gefinisht in de tweede World Supersport 300 wedstrijd op Motorland Aragon. De Kawasaki-coureur revancheerde zich uitstekend na de crash in de eerste race en streed tot aan de finishstreep om de overwinning. Het is Deroue’s derde podiumplaats in het seizoen 2020.

Scott Deroue was uit op revanche tijdens de tweede World Supersport 300 race op Motorland Aragon. Zaterdagmiddag was Deroue in de laatste ronde van de eerste race ten val gekomen. Vanaf de derde startrij begon Deroue zondagmiddag uitstekend aan de tweede race. In de eerste ronde wist de MTM Kawasaki MotoPort coureur naar een tweede plaats te rijden. Deroue reed in de eerste helft van de race op plaats twee achter teamgenoot Jeffrey Buis.

Het duo probeerde te ontsnappen van de zeven overige rijders in de kopgroep, maar dat lukte niet. In het tweede deel van de race ontstond er een felle strijd om de winst. Deroue viel even terug naar plaats vijf, maar hij wist bij het ingaan van de laatste ronde de leiding over te nemen. Deroue ging ook als eerste het rechte stuk op dat eindigt bij de laatste bocht. De Nederlander werd nog gepasseerd door twee rijders vanuit de slipstream en kwam daardoor als derde over de finish. Het betekende tevens het derde podium van het seizoen voor de MTM Kawasaki MotoPort coureur.

Deroue staat nu op een derde positie in het WK-klassement met drie punten achterstand op de nummer één. Volgend weekend (4 t/m 6 september) wordt er opnieuw gereden op Motorland Aragon. Dan worden de zevende en achtste race van het seizoen verreden tijdens de vierde ronde van het World Supersport 300 kampioenschap 2020.

Scott Deroue: “Ik had een goede start en had een sterke eerste ronde. Ik kwam al snel naar plaats twee. Ik reed achter Jeffrey (Buis). Hij had een goed tempo en ik dacht dat we samen weg konden komen, maar dat lukte niet. Ik moest mij later terugvechten van plaats vijf naar voren. Ik ben blij met dit podium en dit zijn belangrijke punten voor het kampioenschap!”