Een weekend met twee gezichten voor Scott Deroue in Jerez. Na de eerste World Supersport 300 race stond Deroue met een grote glimlach op het podium, nadat hij in een spannend gevecht als tweede over de finish was gekomen. In de tweede race had de MTM Kawasaki coureur enorm veel pech.

Op het Circuito de Jerez Angel Nieto werd afgelopen weekend de derde en vierde race van het World Supersport 300 seizoen verreden. Deze extra wedstrijd was als vervanging van de afgelaste race in Imola. Scott Deroue had voorafgaand aan het evenement getest op Jerez, maar het lukte tijdens de trainingen niet om echt snelle tijden te komen. In de Superpole zette de coureur van MTM Motoport Kawasaki een dertiende tijd. De World Supersport 300 klasse traint vanwege het grote deelnemersveld in twee groepen en Deroue zijn grootste concurrenten trainen in de andere groep.

Er moest dus een schepje bovenop gedaan worden in de wedstrijden. Deroue goed weg bij de start van de eerste race en lag na een paar bochten al zesde. Er bleef zoals vaker een hele grote kopgroep bij elkaar. Deroue moest in de beginfase flink aanzetten, maar kon zich later goed handhaven in de voorste gelederen van de groep. Het kwam aan op de laatste bocht, waar Deroue als tweede op afkwam. Er waren diverse positiewisselingen in de laatste bocht, maar Deroue kwam ook als tweede het rechte stuk op. De 23-jarige coureur kwam net tekort om Marc Garcia vanuit de slipstream te passeren, maar deze tweede plaats betekende zijn derde podium van het seizoen.

In de tweede race zat het niet mee voor Deroue. In de tweede bocht kwam een andere rijder voor hem ten val. Deroue kon hem niet ontwijken en kwam ook ten val. Er volgde een rode vlag door het incident. De Kawasaki-coureur was hard op het asfalt gekomen. Na een medische check en erg hard werk in de pitbox was Deroue weer van de partij bij de herstart, maar moest hij wel vanaf de laatste plaats op de grid vertrekken. Deroue miste na alle hectiek het juiste gevoel op de motor en kwam in de ingekorte race over zeven ronden niet verder dan de drieëntwintigste plaats. Wat het voor Deroue extra zuur maakte, was dat de concurrent in de titelstrijd Manuel Gonzalez de race wist te winnen. Deroue staat nog wel steeds op de tweede plaats in het WK. Over twee weken is de vijfde race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië.

Scott Deroue: ‘Het ging niet makkelijk in de trainingen. Ik had verwacht dat ik mee zou doen, maar dat bleek niet zo te zijn en dan ga jij je toch wel een beetje zorgen maken. De snelle jongens trainen allemaal in de andere groep, dus ik moest in de race echt een stap extra zetten wat ik in de trainingen nog niet gedaan had. De eerste race verliep erg goed. In het begin moest ik echt pushen, maar daarna liep het eigenlijk allemaal wel redelijk volgens plan. Ik kwam op het laatste rechte stuk net tekort om Garcia te passeren, maar de tweede plaats is natuurlijk super. In de tweede race had ik erg veel pech dat ik de crashende rijder voor mij niet kon ontwijken. We hebben er alles aan gedaan om te kunnen rijden met de herstart. Vanaf de laatste plaats op de grid had ik niet het juiste gevoel en kwam ik niet aan mijn rondetijden. Erg balen, maar nu moeten we vooruitkijken naar Misano!’