Surf dames 1 is er weer in geslaagd om het vizier naar boven te houden: SDS uit Voorthuizen werd overtuigend met 3-1 verslagen!

De spanning in de poule bereikt ook steeds meer Hoevelakers. Op de tribune waren bijna meer Hoevelakers dan Voorthuizenaren te vinden. Het was de reis ook meer dan waard: de netvliesjes werden behoorlijk verwend! Ringers begon het spektakel met spelverdeler Brink, aanvallers Huurdeman, Ruitenberg, Van Daatselaar, Albergati, Sinnema en van Altena als libero. Ondanks dat SDS gewaarschuwd was (de thuiswedstrijd werd immers onverwacht door Surf gewonnen), liet SDS zich toch door Huurdeman overrompelen! Dankzij haar servicereeks stond het namelijk al snel 6-0 voor Surf. De opslagdruk hield eigenlijk de hele set stand waardoor SDS geen moment in hun spel kwam. Dat werd nog eens versterkt door de zeer lastige aanvallen van Van Daatselaar, die via de netband of gewoon heel kort de ballen precies scoorde waar ze wilde. De Groot, welke haar hele familie had opgetrommeld, mocht haar meerwaarde aan de servicelijn nog eens bewijzen ten koste van Brink. En met resultaat: De set werd vervolgens ruim gewonnen met 17-25.

De tweede set verliep eigenlijk geheel volgens het plan van Ringers. Surf bleef dominant, maar halverwege de set kwam SDS toch gevaarlijk dichtbij. Ringers had echter nog een belangrijke troef achter de hand: Van Ginkel. Eenmaal in het veld peerde ze de ene bal na de andere op de grond van SDS en was het al snel 25-16 voor Surf.

Niks is moeilijker dan een derde set winnen als de eerste twee sets van die ruime uitslagen lieten zien. SDS begon ook nog eens met een nieuwe spelverdeelster en de Voorthuizenaarse aanvalster hadden duidelijk de instructie gekregen om niet meer alleen maar te smashen, maar ook veel te ‘prikken’. Een sublieme ‘move’, want Surf liep daardoor constant achter de feiten de aan. Ringers wisselde nog wanhopig Van Ginkel weer in het veld, maar helaas, SDS trok de set betrekkelijk eenvoudig naar zich toe met 25-21.

Surf wilde wel erg graag winnen om toch eens uit de kelder van de 1^e klasse te komen. En dat was duidelijk te zien aan het flegmantieke spel van Surf in de vierde ser. Surf bouwde al snel een voorsprong op en was daardoor eigenlijk geen moment écht in gevaar. Na ruim 2 uur spelen stond er een 25-22 setwinst en dus een 3-1 overwinning op het scorebord.