Afgelopen zaterdag speelde de dames van Flevo de eerste waterpolo wedstrijd van dit jaar. De dames mochten het opnemen tegen ZVV uit Vaassen. De uitwedstrijd werd toen overtuigend (5-21) gewonnen. Toen waren alle jeugd speelsters mee omdat diverse eigen speelsters met vakantie waren, een blessure hadden of nog terug moesten komen van zwangerschapverlof. Nu speelde de dames met de alle eigen speelsters.

De dames van ZVV kwamen maar met slechts 7 speelsters naar Nijkerk. Een schone zaak om de speelsters van ZVV moe te zwemmen gedurende de hele wedstrijd en de aanval snel vast te leggen. Flevo begon voortvarend de eerste periode. Het was even aftasten maar als snel stond de 1-0 op het scorebord door een bal onderschepping van Jette Bokkers die keurig werd afgemaakt. Net voor het einde van de eerste periode scoorde Miranda van de Vliert de 2-0. ZVV wist deze periode ook nog te scoren 2-1.

De tweede periode begon Flevo ongconcentreerd. Door een strafworp kon ZVV gelijk komen, 2-2. Maar dit was het signaal om het weer op te pakken. Zo wisten de dames van Flevo de restant van de periode solide te volbrengen. De 3-2, 4-2 en 5-2 werden respectievelijk gescoord door Miranda van de Vliert, Sabine van de Brom en Linda van Wuijckhuise. Daarna was Jette Bokkers op schot, zij scoorde de volgende 3 doelpunten met een afstandsschot, een stootbal en uit een overtal situatie, 8-2. Margrita wist de periode af te sluiten met een mooie midvoor actie wat de periode stand op 9-2 bracht.  

De derde periode gingen de dames door met hun spel, volledige pressing. Het eerst doelpunt van deze periode werd gemaakt door Linda van Wuijckhuise door op een pass van Esther Eijk te scoren op de midvoor poisitie. ZVV wist ook nog een keer te scoren, 10-3. Daarna was het weer de beurt aan Flevo om weer wat doelpunten op het scorebord te zetten. Jette Bokkers wist wederom twee keer het doel te treffen, 12-3. Vervolgens wist Margrita Bolink het doel te treffen door een mooie vrije bal buiten de 6 meter in te schieten. Tegen het einde van de periode wist ook Leonie van Keulen het doel te treffen door een pass van Linda van Wuijckhuise 14-3.

Aan het begin van de laatste periode wist ZVV nog een keer te scoren, 14-4. Maar door een derde persoonlijke fout van een speelster van ZVV, kwamen de dames van ZVV nog maar met 6 dames in het veld te liggen. Flevo had de rest van deze periode een overtal situatie. Helaas werd daar niet optimaal gebruik van gemaakt. Maar toch wisten de dames nog twee keer te scoren. Sabine van de Brom legde bal keurig achter de keepster van ZVV. En het laatste doelpunt werd gemaakt door Josée van den Hoven, die na een elleboogblessure haar eerste wedstrijd van het seizoen speelde. De eindstand werd hiermee op 16-4 gebracht.

De dames van Flevo hebben nu een stevige koppositie in deze competitie met een positief doelsaldo van precies +100. De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd in Zutphen tegen De IJsselmeeuwen.

Doelpunten: Jette Bokkers 6, Linda van Wijckhuise, Miranda van de Vliert, Sabine van de Brom en Margrita Bolink 2, Leonie van Keulen en Josée van den Hoven 1.

Verslag Miranda van de Vliert
Foto Arjen Gerritsma