Het vakantieseizoen kan voor de gasten, bezoekers en zwemabonnementhouders van recreatiepark ’t Overbos bijna niet feestelijker beginnen dan op zaterdag 13 juli a.s. Op deze dag viert het park namelijk haar 50-jarig bestaan in de vorm van een Open Dag, hetgeen gepaard gaat met leuke, verrassende en originele activiteiten.

Gerrit Steen

Recreatiepark ’t Overbos is gevestigd aan de Scheidingsweg 9 in Hoevelaken en ligt verscholen tussen landgoed Hoevelaken en de Laak in Nijkerk. Het park is 8 hectare groot, omringt een fraai natuurbad en mag zich verheugen in een stijgende belangstelling. De ouders van Nico en Jan Schreuder kochten in 1969 de voormalige zandafgraving met het doel er een camping te beginnen. De waterplas op het terrein is namelijk ontstaan door de zandwinning die er in het verleden plaats heeft gevonden ten behoeve van de aanleg van de A28. In de beginperiode werd het terrein voornamelijk als camping gebruikt, in de eerste jaren stonden er enkel tentjes en toercaravans op het terrein. Geleidelijk aan werden de toercaravans steeds luxer en ging men zich meer en meer toeleggen op het neerzetten van chalets annex recreatiewoningen.

KLEINE GEMEENSCHAP

De kantine en andere voorzieningen zijn open vanaf Pasen tot aan het eind van de herfstvakantie, meestal tot medio oktober. Het is een kleine gemeenschap op zich, waarbij iedereen bijna iedereen kent. Nico Schreuder: “Het buiten kunnen zijn en verblijven is de grootste drijfveer. Er heerst hier nu eenmaal een heel ander sfeertje dan in de flat of in de nieuwbouwwijk. De mensen brengen hier de zomer door en thuis de winter.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl