In Hoevelaken heeft oud-burgemeester Marianne Hendriksen-Ansing uit handen van Ton Willems, bestuurslid PvdA NW-Veluwe, de gouden jubilarisspeld ontvangen vanwege haar 50-jarig lidmaatschap van de Partij van de Arbeid. Bij de uitreiking mocht een fraaie bos rozen natuurlijk niet ontbreken.

In een begeleidende brief spreekt landelijk partijvoorzitter Nelleke Vedelaar haar dank uit voor de trouw aan de PvdA. “Het toont de kracht van onze beweging. Het laat mij zien dat we het samen doen. In deze bijzonder moeilijke tijd hebben we elkaar extra hard nodig. Nu iedereen om ons heen – maar de meest kwetsbaren nog het meest – getroffen wordt door de Coronacrisis, is het des te meer nodig dat wij een sterke, sociaaldemocratische vuist maken,” aldus Vedelaar.

Traditioneel reikt de PvdA op 1 mei, de Dag van de Arbeid, jubilarisspelden uit aan de leden die lange tijd lid zijn. Het is een bijzondere dag, waarop wordt stilgestaan bij wat er is bereikt op het gebied van werk en arbeidsomstandigheden en wat er nog te doen staat.