Zaterdag 18 maart vieren we in de showroom van Verhoog Muziek aan het centrumplein in Nijkerk orgelfeest met doorlopende miniconcerten organist Gert van Hoef en een markt met tweedehands bladmuziek, langspeelplaten en orgel-accessoires. Van 10:00 tot 16:00 uur is iedereen van harte welkom voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. Kom zitten en luisteren of schuif achter een orgel om zelf te spelen. Bladmuziek vind je bijna niet meer in muziekwinkels maar wij bieden de voorraad aan die we meekrijgen bij het inruilen van orgels. Er is van alles! Ook liggen er nog langspeelplaten, CD’s muziekaccessoires als orgellampen, orgelbanken en een akoestiek van Joahnnus orgelbouw. Je mag ook zelf bladmuziek meenemen om te ruilen.

Gert van Hoef geeft vanaf 13:00 uur zijn concerten. Hij begint op ons nieuwste orgel, de Content Mondri 340. Dit orgel komt tot leven als Gert van Hoef stukken speelt van onze vaderlandse componisten Jan Zwart, Feike Asma en Klaas Jan Mulder. Van Hoef kan als geen ander improviseren en zal in samenspraak met de luisteraars muzieklijnen van psalmen doorspelen in Hollandse Koraalkunsten. Orgelmuziek van hoge kwaliteit komt heel dichtbij.
De toegang is gratis.

Alle nieuwe en tweedehands orgels van Verhoog Muziek staan speelklaar opgesteld. Op verzoek bespeelt Van Hoef ook op andere (Hauptwerk) orgels.
Houdt u van orgelmuziek en bent u geïnteresseerd in de nieuwste orgels? Kom dan zeker langs.
Tussendoor kan ons team van orgelspcialisten bijna alle vragen beantwoorden over de verschillende instrumenten.

Over Gert van Hoef
Gert van Hoef (1994) ontving in 2008 zijn eerste orgellessen van mevrouw Daamen te Barneveld en vanaf 2010 bij Evert van de Veen. Hier kwam zijn muzikaliteit tot bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte. In 2010 werd hij organist van de hervormde gemeente te Voorthuizen en won hij het Feike Asma-concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij daar tweede. Vanaf 2011 kreeg Gert orgellessen van Herman van Vliet, ter voorbereiding op zijn conservatoriumstudie.

Organist en componist Gert van Hoef (1994) komt uit Barneveld. Vanaf zijn 13e is hij begonnen met orgelspelen.
Zijn eerste orgellessen van mevrouw Daamen te Barneveld en vanaf 2010 bij Evert van de Veen. Hier kwam zijn muzikaliteit tot bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte. In 2010 werd hij organist van de hervormde gemeente te Voorthuizen en won hij het Feike Asma-concours bij Johannus Orgelbouw.
Op 21 juni 2017 deed Gert eindexamen op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor Oude Muziek’ . De jury was zeer onder de indruk en kende hem een 8,5 toe (uit 10). In de zomer van 2018 heeft Gert zijn studie ‘Oude Muziek’, met als hoofdvak Orgel, aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag afgerond.
Gert geeft regelmatig orgelconcerten door het hele land.
Ook schrijft hij bladmuziek en geeft hij cd’s uit.
Al sinds het prille begin van zijn orgelcarrière plaatst Gert video’s van zijn orgelspel op YouTube. Mede daardoor geniet hij grote bekendheid in binnen- en buitenland.