De organisatie van Boerenmaandag in Nijkerk heeft het aardig op de rit. De vergunning is rond, dus het Nijkerkse feest op maandag 15 april kan officieel doorgaan. Het thema is ‘jong geleerd, oud gedaan’ en daarom worden dit jaar de Nijkerkse kinderen extra betrokken bij het feest.

Op het Molenplein worden tijdens Boerenmaandag editie 41 zo’n 1200 kinderen verwacht. Voor vier Nijkerkse basisscholen, de Rehobothschool, Het Baken, de Koningslinde en Kindcentrum Holk, is een speciaal programma samengesteld. Ze worden ontvangen door artiest Johnny Glitter, die een warming-up met de kinderen doet. Er is muziek, er zijn oud-Hollandse spelletjes, een kinderboerderij en kinderen kunnen leren melken. Ook kunnen ze meedoen aan een kleurwedstrijd en hun kleurplaat inleveren bij Intertoys Nijkerk, om kans te maken op een mooie prijs.

Ook in aanloop naar Boerenmaandag is er speciale aandacht voor de basisschoolleerlingen. ,,De vrijdag voor Boerenmaandag gaan een boer en boerin op de trekker langs bij de basisscholen. Daar vertellen ze in de klassen over het boeren leven, wat een boer precies doet en ze leggen uit dat melk uit een koe komt en niet uit de fabriek. Zo willen we de kinderen iets bijbrengen over het Nijkerks cultureel historisch erfgoed”, legt Bart van Veldhuisen, voorzitter van Stichting Boerenmaandag Nijkerk, uit. ,,Vroeger kregen kinderen vrij voor Boerenmaandag, dat was een beetje weggezakt”, vult Endroe van Beek aan. ,,Maar we vinden het belangrijk dat de kinderen erbij horen. Vanuit scholen en ouders van kinderen krijgen we nu zoveel energie voor dit idee.”

Klik hier voor het volledige artikel op Stadnijkerk.nl.
Foto: Stichting Boerenmaandag