Schietvereniging Frans Tromp uit Hoevelaken viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Het jubileum wordt gevierd, met een open dag op zaterdag 18 mei

Maureen van Goethem – De Stad Nijkerk

De vereniging ontving afgelopen zaterdag de Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Gerard Renkema. De erepenning kan worden verleend aan onder andere sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor deze bijzondere verdiensten. De Koninklijke Erepenning is bij Koninklijk Besluit toegekend aan de schietvereniging.

OPEN DAG

Om het jubileum te vieren, worden belangstellenden uitgenodigd om op zaterdag 18 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur nader kennis te maken met de leden en met de schietsport. ,,Het jubileum willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan, maar samen met de Hoevelakense bevolking vieren op onze locatie op de Stoutenburgerlaan”, vertelt voorzitter Hans Zwakman.

TWAALF METER BAAN

Op dit moment telt de schietvereniging 47 actieve leden. Zij komen niet alleen uit Hoevelaken, integendeel. Ook vanuit Amersfoort, Soest, Nijkerk, Baarn en Leusden komen de schutters naar Hoevelaken om bij Schietvereniging Frans Tromp hun sport te beoefenen. Op de locatie aan het Ridderspoor/Stoutenburgerlaan kunnen de diverse disciplines worden beoefend, het luchtgeweer (luchtbuks), het klein kaliber pistool (KKP), het klein kaliber geweer (KKG) en het klein kaliber karabijn (KKK). Het schieten wordt geoefend in een professioneel uitgeruste twaalf meter schietbaan.

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nlĀ