In het kader van de Nationale Vogelweek (11 t/m 19 mei 2019) zijn er in heel Nederland overal vogelexcursies. In Nijkerk organiseert  Arkemheen Natuurlijk! In het stoomgemaal Arkemheen op  maandag 13 mei  twee bijzondere activiteiten voor 50+ ers.  Eerst gaan we kort op rietvogelexcursie. Op zoek naar de blauwborst, rietgors, karekiet en andere flierefluiters. Daarna gaan we of zingen met de vogels olv dirigent Peter Mohr. Of we gaan onze favoriete vogel vastleggen op canvasdoek. De laatste activiteit is met een poldervogellunch. Alle verdere informatie (tijden, kosten, etc) staat op www.vogelweek.nl . Hier kan men zich ook aanmelden.

Op de zolder van het bezoekerscentrum kan men inspiratie opdoen. Hier is de expositie ‘VEERkracht’ met schilderijen van vogels gemaakt door deelnemers van Boogh, centrum voor mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking.

 In de Nationale Vogelweek kan iedereen in Nederland ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk en spannend het is om vogels te kijken. Door het hele land zijn er vogelexcursies en ontdekken natuurliefhebbers onder begeleiding van ervaren vogelkenners de meest verbazingwekkende vogels in het wild. De excursies zijn geschikt voor beginners met veel uitleg. 

De Nationale Vogelweek wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met vogelwerkgroepen en diverse natuurorganisaties. 

Foto: Rick van der Kraats