Op zoek naar een woning? Doe dan mee aan de NVM Open Huizen Dag. Op zaterdag 5 oktober kun je vrijblijvend meerdere huizen bezichtigen. Makkelijk en gezellig, en wie weet vind je zo je  droomhuis zegt Maurits Kamphorst van de Register Makelaar. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan!

Het is op 5 oktober alweer de 23e editie van de NVM Open Huizen Dag. Het blijft een groot succes, niet alleen door de vele verkopers die hun woning openstellen voor bezichtiging, maar ook omdat de deelnemers – verkopers en zoekende kopers – sneller tot een transactie komen. Dit jaar openen weer duizenden woningen tussen 11.00 en 15.00 uur hun deuren. Op de woningsite Funda staat welke huizen deelnemen. Vervolgens kun je een route uitstippelen en op een laagdrempelige manier meerdere huizen op één dag bezichtigen. Je kunt de sfeer opsnuiven en de buurt verkennen.

Deelname werpt vruchten af

Verkopers hebben veel baat bij de NVM Open Huizen Dag. Het is een mooi moment om actief aan de slag te gaan met de verkoop van je huis. En het werpt zijn vruchten af: van woningen die deelnamen in maart 2019, was twaalf weken later 47% verkocht. Van de niet-deelnemende woningen was dat 37%.”

Open Huizen Dag werkt als aanjager

We verwachten iets minder deelnemende huizen, maar wel meer bezoekers per huis zegt Maurits. Bovendien werkte de NVM Open Huizen Dag in de afgelopen weken vooral als aanjager. Als je al een huis op het oog hebt, wil je natuurlijk niet concurreren met kopers die op de open dag verliefd worden op een woning. Vandaar dat er een forse stijging is van verkopen net voor de NVM Open Huizen Dag.

NVM-tips voor kopers en verkopers

Hierbij een aantal tips voor bezoekers van de NVM Open Huizen Dag:

*Ga eerst langs bij een hypotheekadviseur en onderzoek wat je kunt lenen. Dan kun je op 5 oktober gericht zoeken naar een geschikt huis.

*Zet bovendien je wensen op een rij: waar moet je droomhuis aan voldoen? Heb je een huis op het oog? Laat je dan deskundig adviseren in het aankooptraject.

Natuurlijk zijn er ook tips voor verkopers:

*Zorg voor een opgeruimd, fris en neutraal huis.

*Mooie foto’s op internet met daarop een modern interieur zorgen voor meer bezichtigingen.

*Je hoeft niet per se een appeltaart te bakken, maar het staat wel symbool voor gastvrijheid. Iets lekkers en een kopje koffie aanbieden zorgt ervoor dat kopers zich welkom voelen, een goede eerste indruk krijgen en zich eerder ‘thuis’ voelen in misschien wel hun toekomstige woning.”