NSC begon sterk aan de wedstrijd en had via twee keer Hazzat kunnen scoren, beide keren lukte het net niet. Yordi Grovenstein kon met zijn snelheid tot aan de goal lopen, maar in plaats van afleggen schoot hij zelf. Een mooie mogelijkheid. Een paar minuten later was hij weer gevaarlijk toen een corner er bijna in één keer in draaide, alleen kon zijn corner over gewerkt worden door de keeper.

De Merino’s hadden het moeilijk in de eerste helft en het was wachten tot NSC zou scoren. Toch waren ze een keer redelijk dichtbij toen een bal vanaf links maar net naast ging. Yannick Cornelisz kreeg halverwege de eerste helft een mooie kans uit een vrije trap. Zijn schot kon maar net gepareerd worden door de keeper. Daarna brak het noodweer los en was het spelen echt bijna onmogelijk. Vlak voor rust was het weer Yannick Cornelisz die aan mocht leggen voor een vrije trap. Nu had hij wel succes, zijn bal werd onderweg aangeraakt en de keeper stond aan de grond genageld. Een mooie opsteker vlak voor rust.

Na de rust hadden beide teams hun uittenue aangetrokken omdat het andere doorweekt was. De Merino’s kwamen beter en feller uit de kleedkamer en zette NSC goed onder druk. NSC had het er maar moeilijk mee en wist soms maar ternauwernood redding te brengen. Halverwege de tweede helft werd Yordi Grovenstein na een prima pass weggestuurd en liep op het doel af van De Merino’s. In plaats dat hij hem breed legde schoot hij zelf en miste een grote kans op 0-2. Dat had weer wat rust kunnen brengen in het spel van NSC. Nu bleef het spannend en moesten ze soms alle zeilen bijzetten om geen tegengoal te incasseren. Het duurde tot aan de laatste minuut tot er weer gescoord werd. Kevin van Essen gaf een pass op Cornelisz die zich vrij draaide en de bal voor gaf op Mark Fennebeumer die het cadeautje met beide handen aanpakte en NSC op 0-2 zette. Geen hele beste wedstrijd vanmiddag, maar ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden.

Verslag: Wilbert Nusselder