NSC Nijkerk heeft donderdagavond 2 juli haar eerste oefenwedstrijd gewonnen. Op de Burcht in Nijkerk speelden de Nijkerkers met 1-0 tegen Roda’46 uit Leusden. Het doelpunt werd gemaakt door Joël Videira en viel al vroeg in de eerste helft.

Roda liet zich daarna ook wat meer zien en legde af en toe prima spel op de mat. In de 30e minuut was er miscommunicatie achterin bij Roda waarvan Jurre van de Brom leek te profiteren, ware het niet dat hij de bal te ver voor zich uit speelde en de keeper redding kon brengen.
Tot aan de rust hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht.

De tweede helft was van een minder aanzien, een stuk rommeliger dan de eerste. Roda was dichtbij de gelijkmaker in de 50e minuut, maar de bal ging voorlangs. Redouan Hazzat die op het middenveld stond kreeg twee mooie kansen. Een keer schoot hij op de lat en een later ging een schot net naast de paal.
In de laatste minuut kreeg Roda nog een penalty te nemen. Yahno Papakonstantinou die in de tweede helft het doel verdedigde, hield deze knap tegen waardoor NSC de wedstrijd won.

Het publiek hield anderhalve meter afstand rondom het veld. Foto’s Kees van den Heuvel, en tekstbijdrage Wilbert Nusselder