Genemuiden begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg in de eerste vijf minuten twee mogelijkheden die maar net naast gingen. NSC kwam moeilijk in de wedstrijd, maar wist toch op voorsprong te komen. Jonathan Martina maakte tegen de verhouding in 0-1. Lang konden de NSC-ers niet genieten van de voorsprong, want binnen een paar minuten was het 2-1 voor de thuisploeg.

In de 28e minuut had Zakaria El Bennay de stand gelijk kunnen trekken, maar zijn schot ging maar net naast. In de 32e wist Genemuiden wel weer te scoren. Eerst was er een vrije trap die er nog niet in ging, een paar seconden later werd een voorzet vanaf rechts wel binnen gewerkt. Vlak voor rust moest NSC al een keer wisselen, Rik Doppenberg verliet het veld voor Joël Videira. Gescoord werd er niet meer waardoor we gingen rusten met een 3-1 achterstand. In de tweede helft ging het twintig minuten redelijk goed, daarna was NSC een schietschijf en kreeg het nog vier goals om de oren en verloor het met 7-1. Je mag wel wat meer verwachten van deze selectie. Hopelijk was het een incident en gaat het de volgende wedstrijd beter. Maar dit was ondermaats vanmiddag.