NSC heeft de uitwedstrijd bij DETO met 1-0 verloren. De Nijkerkers kregen na zeven minuten al een kans op de 0–1, maar de bal werd te zacht in geschoten. Aan de andere kant was DETO dichtbij de 1-0, maar redde Van Willige prima. In een gelijk opgaande wedstrijd kwam DETO na 34 minuten op voorsprong door een kopbal van Maarten Jansen die een voorzet vanaf links goed binnen kopte.

Vlak voor rust was NSC twee keer dichtbij de gelijkmaker, maar lag de keeper in de weg. DETO kreeg ook nog een grote kans. Van Willige hield NSC in de wedstrijd. In de tweede helft waren er genoeg kansen op de 1-1, maar lag de keeper van DETO in de weg of het vizier stond niet op scherp. NSC mocht ook een aantal keren blij zijn dat het geen 2-0 werd. Zo kabbelde de wedstrijd voort en dat was in het voordeel van de thuisploeg. In de blessuretijd werd het nog bijna 2-0, maar ging deze kans er niet in. Zo liet NSC dure punten liggen in Vriezenveen.

Verslag: Wilbert Nusselder