De trotse Nijkerkse toneelvereniging Door Oefening Beter (DOB) staat achter de schermen te popelen om (eindelijk!) weer op te treden. Sinds september is de groep druk bezig om een geweldig stuk neer te zetten, dit jaar geregisseerd door onze nieuwe regisseuse Freija Poll. Voor Poll is het dit jaar extra spannend omdat het onderdeel is van haar afstudeerstage. Het stuk, anders dan voorgaande jaren maar daardoor zeker niet minder leuk, bestaat uit een samenvoeging van ‘De Bewoners’ een komedie geschreven door Koen Caris en een wat meer poëtisch geschreven ‘Spraakwater’ van Frank Sierra. Samen ‘Wat zeg je?’ genoemd.

In het stuk, wat begint met een normaal straatje waar nooit wat gebeurt, gebeurt op een dag toch wél iets! Een meisje (Ellis van de Bunt) wordt midden in de straat uit een auto gegooid. De bewoners vinden dit maar apart, omdat het meisje hierna geen woord meer zegt. Wat is er met dat meisje aan de hand? Is ze misschien een Russische spion, zoals complotdenker Kurt (Erik Vedder) vermoed? Kunnen we nog wel van de lekkere bitterballen van het gezellige echtpaar Nel (Willeke Rakhorst) en Herman (Yannick Probst) genieten als dat meisje op de loer ligt? De aanwezigheid van dit meisje in ons midden verstoort het leven van de stabiele buurt die het ooit was. Zaken met China kunnen niet meer worden gedaan door deze afleiding volgens Melissa (Leonie Oostindie) de zakenvrouw en zelfs die aller slimste bewoner van het dorp, Marie (Talitha van Meerveld), weet niet echt raad bij deze bijzondere situatie. Gelukkig is daar nog de nuchtere Ricky (Jantine Rakhorst) die vindt dat we ons niet zo moeten aanstellen, er zijn namelijk zoveel meisjes op de wereld, Ricky heeft wel betere dingen te doen, maar wat dat precies is? De hele straat is in rep en roer, behalve Klaasje Kluizenaartje (Cor Oostindie), want Klaasje Kluizenaartje is nooit in rep en roer; Mafklaas. In een hilarisch schouwspel om het vreemde meisje heen wordt langzamerhand duidelijk, of niet, wat er met haar aan de hand is. Waarom zou ze nou niet meer praten? We laten onszelf, maar vooral het publiek daar lekker een avond over nadenken. We treden 24 en 25 mei op in Kade10 aan de Westkadijk te Nijkerk. De kaartjes kunt u kopen via ons mailadres: dob.nijkerk@outlook.com, onze facebook- en instagrampagina: @toneelverenigingdob, een clublid of op één van onze oefenavonden, voor als u een fysiek kaartje al eerder in handen wil hebben. Kaartjes zijn vanaf €8,50 (Kinderen t/m 12) te koop. Voor volwassenen is er een kaartje beschikbaar vanaf €12,50 en we bieden dit jaar voor het eerst ook een VIP-pakket aan! Hiermee bent u verzekerd van een mooie plek vooraan (eerste 3 rijen) en krijgt u er een lekker drankje bij. Dit pakket bieden wij aan voor €20,-. U steunt hierbij een vereniging die al 90 jaar bestaat, waar we graag nog 90 jaar bij op willen plakken! Dit VIP-pakket is op de eerste avond al helemaal uitverkocht!

Tijdens de voorstelling is er uiteraard ook de welbekende verloting waarbij, dankzij de vele lokale ondernemers, veel prijzen zijn te verloten. De kans om te winnen is daarom heel erg groot!

Toneelvereniging DOB is al meer dan 90 jaar een begrip in Nijkerk en omstreken. Mocht u/jij nog niet bekend zijn met de vereniging, nodigen we je van harte uit om een kijkje te nemen bij de voorstelling ‘wat zeg je?’. Onze roerige straat is heel goed te bereiken met allerlei vervoersmiddelen van benenwagen tot de auto. Zien we elkaar daar?

Kade 10, Westkadijk 10 te Nijkerk, op 24 en 25 mei, inloop vanaf 19:30.