Vanaf vandaag kunnen alle kinderen in de gemeente Nijkerk deelnemen aan de Nijkerkse Speur en voetbal Challenge. De spannendste voetbal belevenissen speurtocht die beweging, voetbal skills en voetbal kennis combineert. In de Nijkerkse wijk Strijland heeft v.v. NSC een autoluwe speurtocht uitgezet. Op de route vind je in acht speeltuintjes acht voetbal challenges. Daarnaast worden op de route in totaal elf voetbalvragen gesteld.

Het idee is ontstaan om in deze tijden een leuke, veilige en spannende voetbal uitdaging aan de jeugd en jongeren aan te bieden. De voetbal challenges kunnen zijn dat je bal via de glijbaan in een huisje moet passen, een voetgolf oefening enzo. Vragen die je kunt verwachten gaan over de Eredivisie, het Nederlands Elftal of over bekende spelers. De vragen zijn afgestemd per leeftijdscategorie. Aan het einde van de route kun je je antwoorden in een bus achterlaten.

In April, Mei en Juni wordt er iedere maand een leuke prijs onder de deelnemers verloot. De kleinste jeugdleden kunnen een mooie NSC voetbal winnen en de overige leeftijdscategorieën een Playstation tegoedbon. Iedere maand maakt v.v. NSC een winnaar bekend via social media. Als je zelf ook een filmpje plaatst terwijl een challenge doet maak je meer kans op een prijs. De Nijkerkse Speur en voetbal Challenge start en eindigt bij De Wulfshoeve. Bekijk de route op www.nsc-nijkerk.nl/challenge.

Daag je vader, moeder, broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes uit. Pak je bal en ga van start!