,,Elke dag teken ik zeker vijf uur en tijdens het maken van mijn boek ‘The Journey’ vaak nog veel langer. Een grote tekening kost zeker vijftien uur en een kleine zes à zeven uur,” vertelt een gedreven en enthousiaste Jolanda Henskens. Onlangs verscheen haar eerste fraai geïllustreerde prentenboek, waarin een ringmus de hoofdrol speelt en een kleurrijke reis maakt vol ontmoetingen in verschillende culturen. Het verhaal is voortgekomen uit contacten op Instagram, waar zij haar tekeningen en verhaaltjes deelde met nieuwe vrienden.

Anneke Martini

Het boek ‘The Journey’ (De Reis) beslaat 93 pagina’s en is inmiddels uitgevlogen naar onder andere de USA, Canada, Japan en een aantal Europese landen. ,,Ik had in no-time zo’n tachtig vogels getekend en ingekleurd met kleurpotloden en ze op Instagram gezet. Daarop kreeg ik heel leuke reacties en dit was de aanleiding waarom ik verder en verder ging met het vastleggen van planten en dieren uit de natuur. Het zijn vooral vogels uit mijn eigen landelijke omgeving. Bij elke tekening ontstaat een verhaaltje dat met de illustratie erbij een mooie combinatie vormt. Inmiddels heb ik op Instagram duizenden volgers waarvan er velen échte vrienden zijn geworden. Hoewel ik hen nog nooit in levenden lijve heb ontmoet, sturen sommigen met mijn verjaardag zelfs cadeautjes op. In wezen zijn deze contacten ontstaan via sociale media”, deelt Henskens haar ervaringen.

Het unieke boek ‘The Journey, the adventures of a little sparrow visiting her friends all over the world’, is te bestellen via de website van Jolanda Henskens www.jolandahenskens.nl en via de boekhandel: ISBN 978.94.6345.714.9.

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl