De Nijkerkse Cross Club NCC bestaat volgend jaar veertig jaar. De club krijgt daarnaast dit jaar de eer om het Nederlands Kampioenschap fietscross te organiseren. Ook is de bouw van het nieuwe clubhuis in volle gang. 

Voorzitter Dennie van der Haar spreekt over een vereniging in bloei: ,,We hebben op dit moment honderd leden. Dit jaar zijn er veertig nieuwe leden bij gekomen. We zijn flink gegroeid doordat we erg actief zijn geweest in ledenwerving. Er zijn verschillende open dagen geweest en we hebben in het Sjors Sportief en Creatief boekje gestaan waar we veel aanmeldingen op binnen kregen. Kinderen die een keer meededen namen vriendjes mee die ook enthousiast werden.”

De vereniging bloeit ook qua talent: twee Nederlandse kampioenen bracht ze al voort in 2020. ,,Suela Ruitinga en Meredith van der Haar hebben deze titels binnen gehaald. Ook zijn er diverse NK-podiums behaald door de mannen. Zowel de dames als de heren doen het heel erg goed en zetten de club op de kaart.”  Omdat de wedstrijden binnen de eigen vereniging wel door mogen gaan, werd er onlangs een wintercup georganiseerd voor de eigen leden. ,,Dit was vooral leuk om voor onze nieuwe leden te kunnen doen. Onze reguliere clubwedstrijden zijn allemaal door gegaan. Fietscross is ook een sport die coronaproof is: fietsers rijden het parcours namelijk individueel en komen niet in contact met de andere deelnemers.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto Kees van den Heuvel