De nieuwe basisschool in Nijkerkerveen krijgt de naam De Horizon. Het is de opvolger van de gefuseerde basisscholen Johannes Calvijn en Van Rootselaarschool. De naam werd maandagmorgen 6 januari bij aanvang van de eerste schooldag van 2020 onthuld door Romy, Thijs, Hesse en Guus. Zij waren een aantal van de bijna veertig mensen die een naam hebben verzonnen.  

De kinderen die de winnende naam hebben verzonnen mogen als hoofdprijs naar het pannenkoekenrestaurant. De naam De Horizon is voor drieërlei uitleg vatbaar. Directeur Erna Luiten: ‘In het onderwijs willen we jullie laten kijken: wat ontdek je, wat zie je? Dat willen we op verschillende plekken doen op school, door samenwerken met elkaar. Op elke plek mag je je horizon verbreden, verder kijken, verder verbreden.’ Op het logo is tevens een zon afgebeeld en een papieren vliegtuigje. Luiten: ‘Wat verbeeldt het vliegtuigje? Het lijkt wel voorbij de horizon te vliegen. Het verbeeldt het grenzeloze. Het is daarnaast de lijn waar hemel en aarde elkaar lijken te raken. Het lijkt een scheidslijn, maar dat is het niet. Het raakt elkaar niet echt. Met de fusie hebben we de scheidslijn opgeheven tussen de beide voorgaande scholen. En het is de lijn waar hemel en aarde elkaar lijken te raken. Toch raakt het nergens echt elkaar. Wat heeft Jezus voor ons gedaan? Jezus is uit de hemel naar de aarde gekomen om ons met Zijn geweldige liefde aan te raken.’

De kinderen, maar ook hun ouders, mochten vervolgens het nieuwe gebouw betreden en voor de eerste keer neerploffen in de nieuwe schoollokalen. Donderdag 9 januari wordt de naam bekend van het nieuwe dorpshuis.

Foto en bron Kees van den Heuvel