Op 30 mei a.s. verschijnt een nieuw boek over het joodse leven in Nijkerk. Op 30 mei a.s. wordt in Museum Nijkerk een nieuw boek gepresenteerd over het joodse leven in Nijkerk: Alleen de poes was blij en andere verhalen over joods Nijkerk.

Het boek is geschreven door Nechamah Mayer-Hirsch, die al meerdere boeken op haar naam heeft staan. In het boek komen vele verhalen over Nijkerkse joodse families aan bod, veelal van voor de oorlog. Een deel van het boek is ook gewijd aan Nechamahs tante Annie de Liever, die voor de oorlog regelmatig schreef in de Joodse Jeugdkrant. Nechamah kon aan de hand van de stukjes in die krant veel verbanden reconstrueren tussen de families die in die jaren dertig in Nijkerk – en elders – leefden. Annie zelf heeft de oorlog niet overleefd: ze werd in 1943 omgebracht in Sobibor, net als vele van haar familieleden.

Met dit boek komt een waardevol stuk geschiedenis van Nijkerk tot leven, een stuk geschiedenis dat nooit vergeten mag worden.
* actueel, zeker nu er een De Lieverhof in Nijkerk komt
* toegankelijk geschreven
* geeft een boeiende inkijk in het leven van de joodse gemeente Nijkerk
* Nechamah Mayer-Hirsch heeft al meerdere boeken op haar naam staan, waaronder ‘Verhalen van joods Amersfoort’ (verschenen bij de BDU)

Verkrijgbaarheid
Het boek is verkrijgbaar bij Museum Nijkerk, bij de plaatselijke boekhandels en via verkoop@nabijproducties.nl.

Alleen de poes was blij – en andere verhalen over joods Nijkerk
Auteur: Nechamah Mayer-Hirsch
Uitgave: Nabij Producties Nijkerk
ISBN: 9789492055569
Uitvoering: 106 pagina’s paperback
Prijs: € 16,95