Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kunnen peuters en kleuters bij NGV Excelsior het nijntje Beweegdiploma halen! Het nijntje Beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling. Bij NGV Excelsior worden deze lessen aangeboden tijdens de Ouder- en kindgym op de woensdagmorgen.

Bewegen met plezier

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk jonge kinderen. 

Meedoen

Bij NGV Excelsior wordt begonnen met het nijntje Beweegdiploma 1, voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangen de kinderen het nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar ze mee hebben geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat kinderen een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!

De lessen worden gegeven tjidens de Ouder- en kindgym lessen:

– kinderen t/m 2 jaar

  09.15 – 10.15 uur 

  (zonder diploma omdat de kinderen daar nog te jong voor zijn, maar er wordt al wel met de lesstof gewerkt)

– kinderen 2,5 – 4 jaar

  10.30 – 11.30 uur (met diploma en lesstof) 

Meer informatie over onze lessen, de kosten en het aanmelden staat op www.ngvexcelsior.nl.