’s Heeren Loo wil de aarde niet slechter achterlaten voor de huidige en toekomstige generaties en neemt daarin verantwoordelijkheid. Dat maatschappelijk verantwoord deel komt in 3 beloftes die ’s Heeren Loo doet: goed leven, mooi werk en duurzaam gezonde organisatie.

Een van de kernthema’s uit de richtlijn is Milieu. Dat is nodig, want binnen een grote organisatie als ’s Heeren Loo wordt bijvoorbeeld veel energie verbruikt en veel afval geproduceerd Elke stap om te verduurzamen heeft daarvoor veel impact. De De Milieuthermometer Zorg (MTZ) kent 3 niveau; goud, zilver en brons. Dankzij de inzet van cliënten en medewerkers van vele woon -en dagbestedingslocaties heeft ’s Heeren Loo het certificaat BRONS behaald.

Dit hoogtepunt is vrijdagmiddag 10 januari gevierd in Grand Café Prins Heerlijk aan de Oranjelaan met allen die het mede mogelijk hebben gemaakt. De Adviseur Milieu & Verduurzaming Jeroen Janssen reikte de bronzen award uit aan de cliënten, begeleider/ kok Sander Groeneveld en manager zorg Astrid Slob van Prins Heerlijk. En iedereen was het erover eens: dit smaakt naar meer. op naar de volgende duurzame stap. Na de uitreiking werd er een mooie smakelijke taart aangesneden waar iedereen van smulden.

Bron en Foto’s: Harry Koelewijn