Het VDH BMX team was afgelopen weekend aanwezig bij het Europees Kampioenschap BMX in Dessel te Belgiƫ. De wedstrijd werd verdeeld over drie dagen, vrijdagavond kwam Jon Bouwman in actie bij de cruisers 40/44 jaar, na mooie manches mocht hij door naar de 1/2 Finale, waar hij na een valpartij als 8e over de Finish kwam.

Zaterdagochtend was het de beurt voor Kyan Mulhuyzen boys 9, hij kwam sterk de manches door en van de 1/8 finale wist hij door te komen tot de 1/2 finale waar hij stranden op een 8e plek. Ook Kian Bouwman zat in het ochtend blok. Hij mocht rijden bij de boys 11 en wist na de manches door te rijden naar de 1/8 finale, waar hij als 5 over de finish kwam, net een plek te kort want de eerste 4 gaan door naar de volgende finale ronde.

In de middag was het de beurt voor Meredith van der Haar, zij mocht rijden bij de girls 15. Na overtuigende manches en 1/2 finale waar zij alles wist te winnen, kwam zij ook in de Finale als eerste over de finish. Europees Kampioen wat een top prestatie. In het middag blok reed ook Dannique Kwakman mee bij de girls 16, zij kwam de manches door en werd 8e in de 1/4 finale. Op naar de volgende stop, over twee weken is het team in Frankrijk te Nantes om deel te nemen aan het Wereld Kampioenschap.