Op donderdag 6 juni verwelkomt Bibliotheek Nijkerk schrijver en radiomaker Mathijs Deen voor een boeiende avond. Hij deelt deze avond zijn passie voor het schrijven en het Nederlandse landschap.

Zijn boek Het lichtschip werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Ook in De grenzeloze rivier neemt Mathijs Deen de lezer mee in zijn unieke wereld: het schemergebied tussen feit en fictie, wetenschap en verbeelding. Vorig jaar stond hij met zijn boek De Hollander op de shortlist van de Gouden Strop 2023 en dit jaar staat hij met de De Duiker op de Gouden Strop 2024 longlist.

In zijn recente werk, waaronder De Hollander en De Duiker, combineert Deen zijn fascinatie voor het landschap met spannende thrillerelementen. Of het nu gaat om de uitgestrektheid van het Wad of de kracht van de Rijn, het landschap vormt altijd een integraal onderdeel van zijn verhalen.

Mathijs Deen staat bekend om zijn veelzijdige oeuvre, waarin hij met succes de grens tussen feit en fictie, wetenschap en verbeelding verkent. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger en het bekroonde De Wadden zijn slechts enkele voorbeelden van zijn meeslepende vertelstijl, die zowel nationaal als internationaal lovend is ontvangen.

Na afloop is er ruimte voor vragen en gesprekken met de Mathijs Deen.

Details lezing:

Datum: donderdag 6 juni 2024

Tijd: Inloop vanaf 19.15 uur, start 19.30 uur

Locatie: Bibliotheek Nijkerk

Toegang: € 7,50 p.p.

 

Voor meer informatie en kaartjes ga je naar www.bibliotheeknijkerk.nl

 

De lezing wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Thrillerweken (1 t/m 19 juni) en vindt plaats in samenwerking met Boekhandel Roodbeen.