Eethuis/snackbar De Paddestoel neemt dinsdagavond 14 januari een prominente plek in bij het programma Man bijt hond, te zien vanaf 19.30 uur bij SBS. Een televisieploeg kwam langs om de reacties te peilen onder de Veense bevolking naar aanleiding van uitspraken van journalist Mark van Wonderen die het eethuis uit Nijkerkerveen de hoofdprijs gaf voor lulligheid.  

De ploeg ging langs bij journalist Kees van den Heuvel, die het net als vele Veenders niet eens is met de uitspraken van Van Wonderen. Verder wordt een bezoek gebracht aan de Spar en de Paddestoel zelf. Ook de begin- en eindleader van het programma zijn er opgenomen. Onder meer moet Van den Heuvel de zin uitspreken: ‘Lelijk of niet, het blijft lekkere friet.’ Puur toevallig was de bewuste journalist Van Wonderen zelf ook met een andere televisieploeg aanwezig om zijn negatieve beoordeling nader toe te lichten. Een gesprek met de eigenaar van De Paddestoel werd evenwel vergeten door deze televisieploeg.

De Paddestoel is ooit begin jaren tachtig gebouwd als tegenhanger van het Barneveldse ei. Tijdens de openingsdag kregen bezoekers gratis ijs en patat voor 25 cent.

Foto Semaja van Vaneveld