Ben je op zoek naar led strips? Er zijn talloze ideeën wat je ermee kunt doen. Ze zorgen voor extra sfeer in huis of zelfs voor in je tuin. Led strips zijn flexibele lichtsnoeren die je overal kunt inzetten. Er bestaan zelfs smart Led strips. Hiermee kun je verschillende kleuren instellen. Deze kun je aanpassen aan de sfeer van het moment.

Welke LED strips zijn er?

Er zijn verschillende soorten LED strips met verschillende kwaliteiten. Zo bestaan er NEON LED strips. Hierbij zijn de led strips verwerkt in een siliconenslang. Deze slang is flexibel zodat ze overal geplaatst kunnen worden. Sommige van deze strips hebben ook nog een dimmer zodat je de lichtsterkte kunt aanpassen. Voor het aanpassen van de kleuren wordt er een afstandsbediening meegeleverd. Bij de basis strips kun je kiezen tussen verschillende varianten. Zo is er een variant met 60 leds per meter of 120 leds per meter. Je kunt dan ook nog kiezen of je wit of warm licht wilt hebben. Ook deze zijn leverbaar in verschillende kleuren. 

Dan zijn er ook nog LED strips die waterdicht zijn. Deze kun je dan gebruiken in vochtige ruimtes of buiten. Ideaal om je badkamer een mooie sfeer te geven en ontspannen te douchen of in bad te liggen.

Waar kan ik een LED strip voor gebruiken?

Met een led strip kun je heel veel verschillende kanten op. Dat is het mooie van LED strips. Je kunt ze overal plaatsen waar je maar wilt. Wat heel mooi is en ook nog praktisch is dat je een LED strip plaatst onder treden van je trap. Zo is de gang altijd verlicht en hoef je in de nacht niet te zoeken naar het lichtknopje. Dit zorgt ook nog eens voor een hele mooie sfeer in je gang. 

Je kunt de LED strips ook in de keuken plaatsen. Wanneer je dit onder een keukenkastje doet, creëer je een mooie sfeer in de keuken en je kunt meteen beter zien wat je doet. Wel zo handig als je aan het snijden bent. Voor extra sfeer kun je ze ook onderaan de onderste keukenkastjes plaatsen.

In de badkamer is het mooi als je de LED strips achter de spiegel plaatst bijvoorbeeld. Hierdoor wordt het licht over de hele spiegel verspreid, wat handig is als je je wilt opmaken bijvoorbeeld. Je hebt dan geen last van schaduwen. Je kunt de LED strips natuurlijk onder of boven een kastje plaatsen in de badkamer voor extra sfeer of gewoon onderaan de muur.

De LED strips kun je ook kwijt in je slaapkamer. Als je ze onder je bed plaats krijg je een heel mooi en warm effect. Je hoeft dan ook niet het felle licht in je slaapkamer aan te doen. Een strip onder je bed zorgt ook voor een ruimtelijk effect in je slaapkamer. 

Plaats de strips in je kledingkast voor een mooi en sfeervol effect. Het is natuurlijk hartstikke handig als je je kastdeur open doet en je ziet meteen welke kleding er hangt. Het is dan wel beter om een LED strip te gebruiken die feller licht afgeeft. Zo creëer je meteen een moderne en strakke uitstraling.

Wil je zo’n mooie LED strip kopen? Dan raden wij je aan om te kijken bij Letsleds, expert in LED verlichting voor zakelijk en particulier. Hier vind je een ruim aanbod aan LED lampen voor een scherpe prijs.

LED strip in de tuin

Zelfs in de tuin kun je de LED strips plaatsen. Zorg er dan wel voor dat de LED strips waterdicht zijn. Het is zonde als ze kapot gaan door een regenbui. Ook in de tuin zijn de mogelijkheden met LED strips eindeloos. Zo kun je ze bijvoorbeeld rond het terras plaatsen. Of als je een vijver hebt, kun je de strips eromheen plaatsen om de vijver extra te accentueren. Maar heb je een mooi paadje in je tuin of naar je tuin, is het ook mooi en praktisch om deze te verlichten met LED strips. Je kunt ze ook heel goed gebruiken om een trapje of opstapje te verlichten. Wel zo veilig.