De jeugd van REGA heeft zaterdag weer een grote klapper gemaakt in de strijd om het kampioenschap van Nederland. De 8-2 overwinning op directe concurrent Amsterdam zal daar, maar ook bij de andere teams, nog lang nadreunen. REGA trad tegen Amsterdam aan in de topopstelling met Thijs Beentjes, Sven van de Pol en David Vrijhoeven.

De eerste helft van de partijen gingen duidelijk naar REGA (5-0). Alleen David maakte het met een 3-2 overwinning tegen toptalent Ivan Kahn spannend. Sven (2x) en Thijs wonnen overtuigend en ook in de dubbel waren zij duidelijk te sterk voor het Amsterdamse duo.In de zesde partij kreeg Thijs geen vat op Ivan (5-1), waarna Sven en David ervoor zorgden dat de stand naar 7-1 werd opgetrokken. David en Mads Oomen maakten van de negende partij een ware thriller, die een sterk spelende Mads met 11-9 naar zich toetrok. Aan Thijs tenslotte de taak om tegen Xijin Zheng gedisciplineerd de 8-2 op het bord te zetten.

Met deze uitslag heeft REGA na 4 van de 7 wedstrijden een voorsprong van maar liefst 10 punten op nummer 2 Amsterdam. Daarmee hebben de jongens het bereiken van het eerste doel voor deze competitie, een plek bij de eerste 2 na de reguliere 7 wedstrijden, in eigen hand.

Verslag Michel van de Kamp
Foto’s Aalt Guliker