Ten noorden van de Wiekslag in Hoevelaken is zaterdagmiddag 15 mei de nieuwe kapsalon geopend van Annemiek Houtveen. Het heeft de naam Kapsones by b.Pink meegekregen. De opening werd verricht door haar kinderen die een roze lintje doorknipten. Annemiek kennen de meeste mensen van haar knalroze auto waarmee ze vroeger naar haar klanten en evenementen reed. Dat roze kleurtje eist in haar nieuwe kapsalon eveneens de hoofdrol op. Alles kleurt roze en ademt jaren vijftig. De naam van het bedrijf is zelfs geprojecteerd tegen het plafond van de luifel. Het kappersvak beheerst het grootste deel van haar leven. ,,Mijn vroegere buurmeisje was kapper. Ik zag al die oefenhoofden voor het raam en dacht: dat wil ik! Ik was altijd met haar bezig. Vlechten, staartjes maken. Toen ik 14 was, mocht ik koffie schenken en haren vegen bij een kapsalon hier in Hoevelaken. Geweldig, in plaats van vakken vullen kon ik dat doen. Zo ben ik erin gerold. Ik hou van het contact met mensen, bouw een band met ze op. En ik hou van het vak. Het is handwerk, ambacht. Het moet zeker niet in de computer staan hoe iemand geknipt wordt. Ik hou niet van standaard, maar het belangrijkste is: ik wil het kapsel creëren dat mijn klant gelukkig maakt.’’

Foto’s Kees van den Heuvel