Vrijdag avond stond in het teken van het 1.40m en de Z/ZZ finale. Als eerste het 1.40m, er kwamen 26 ruiters aan start en het was een spannende barrage met 8 ruiters. De ruiters streden om een spectaculaire hoofdprijs van €1000,- aangeboden door hoofdsponsor DecoCenter Woonwinkels. Neudeuiter Dennis van de Brink wist voor het derde jaar op rij met de hoofdprijs van door te gaan.

Erna was het de beurt aan de finale van het Z/ZZ, de strijd om de torenbokaal. Neuderuiter Karin Hop reed een hele snelle barrage en was de concurrentie met bijna 4 seconden te snel af.

Zaterdag avond was het de beurt aan de overige klasse. De finale klasse M was al als eerste aan de beurt. Danielle van Harskamp was de concurrentie te snel af en ging er met de torenbokaal vandoor. Vervolgens was een grote groep L ruiters aan de beurt, maar liefst 28 ruiters kwamen aan start, waarvan een groot deel terugkwam in de barrage. Met een paar seconden verschil op de concurrentie ging Joyce van de Kuilen er met de winst vandoor. Neuderuiter Francisca Mostert wist een mooie zesde plaats te behalen. Als laatste waren de B ruiters aan de beurt. 16 ruiters kwamen aan start, waarvan er maar 3 de barrage wisten te halen. Fieke Bettink wist de barrage het beste te rijden en ging er met de Torenbokaal vandaar. Neuderuiter Anna de Jonge werd knap derde.

Tussen de rubrieken door zorgde zanger en entertainer Frans Kas voor gezelligheid. Met zijn microfoon in zijn hand liep hij door de bak en over het terras en zong in de tussentijd de meest uiteenlopende liedjes. De sfeer was goed en hij wist het publiek met zich mee te krijgen. Kortom, het waren weer geslaagde dagen en tot volgend jaar!

Verslag: Hanneke Verhoef
Foto’s: Aalt Guliker