Sinds 18 augustus is in Nijkerk Pannenkoekenboerderij De Wildenburg geopend. Mede-eigenaar Robert Dorresteijn heeft in oktober 2021 samen met drie compagnons het restaurant De Berenkuil overgenomen en dit uitgebreid tot een pannenkoekenrestaurant met 150 zitplaatsen. De opening was na enkele maanden vertraging op 18 augustus. Dat was direct de eerste werkdag voor Jesper van den Bor (15), die als eerste had gesolliciteerd.

De jonge Nijkerker is in het voorjaar op gesprek geweest en moest een halfjaar wachten omdat de verbouwing door de vergunningprocedure pas in maart begon. Toen de bouw in juli klaar was, bleek er nog niet genoeg personeel te zijn, omdat zij in het andere restaurant in Baarn nodig waren. Robert Dorresteijn: „We dachten in het voorjaar nog in mei open te gaan, maar dat werd dus drie maanden later. Jesper bleef goed contact houden en stuurde diverse mailtjes wanneer we open zouden gaan. Hij blijkt een spontane goede jongen te zijn, die nu zelf nieuwe medewerkers inwerkt. Want we krijgen voor de spoelkeuken in Nijkerk heel veel jonge sollicitanten van 15-16 jaar.”

„Mijn moeder zag op Facebook staan dat je kon solliciteren. Bij andere restaurants werd ik niet aangenomen omdat ze al genoeg personeel hadden. In Nijkerk is het voor iedereen nieuw en dat maakt het leuk. Ik was als eerste ingewerkt door een jongen uit Baarn en nu kan ik zelf allemaal nieuwe mensen inwerken”, vertelt Jesper, die op vrijdag- en zaterdagavond werkt en soms op donderdagavond en dan om 17.00 uur begint in de spoelkeuken. „Om 18.00 uur komen alle gasten binnen en gaat de keuken van start. Een uur later komen de borden weer terug. Die ga ik dan inruimen, afdrogen en wegleggen. Dat doe ik tot 20.30 uur, want dan komt er een bonnetje en moet ik samen met een ander het ijs gaan scheppen of de cheesecake, crème brûlée of tiramisu klaarmaken. Even later staat het dan vol met borden, kommen en bestek. Pas als om 21.00 uur de keuken dicht gaat, kan ik weer in de spoelkeuken aan de gang. Vaak ben ik dan om 22.00 uur klaar. Je kan ook in de middag werken, maar dat red ik niet, omdat ik bij Sparta Nijkerk voetbal in de JO15-2.”

Lees de rest van het artikel in de Stad Nijkerk van woensdag 21 september
Foto: Robert Dorresteijn