Op 25 maart geeft het Hineni Symfonie Orkest onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko, in Nijkerk een benefietconcert voor Israël. De opbrengst van dit concert is bestemd voor de gaarkeuken van het Hineni Centrum in Jeruzalem.

Joodse componisten

Tijdens het concert kunt u luisteren naar diverse muziekstukken van bekende Joodse componisten. Daarnaast kunt u genieten van traditionele Israëlische muziek. Het programma bevat onder andere Moledeti van Nachman Yariv, de 4eSymfonie van Mahler en de Tragische Ouverture van Brahms. Het Israëlisch Volkslied Hatikva. Uit de bekende musical komt de mooie muziek van Fiddler on the Roof (Anatevka) van Bock.

Het orkest

Het Hineni Symfonie Orkest uit Nijkerk heeft een grote bezetting aan muziekinstrumenten. Het bestaat uit 40 professionele musici die belangeloos spelen onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko. Sinds 2006 geeft het orkest concerten in binnen- en buitenland. Het trad op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Jerusalem Theatre in Jeruzalem.

Jeruzalem

Het orkest ondersteunt met haar concerten de organisatie Hineni in Jeruzalem dat steun biedt aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. Het centrum wordt geleid door de Nederlandse Benjamin Philip en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet.

Het concert begint om 19:30 uur. De zaal is open om 19:00 uur. Op zaterdag 25 maart, De Fontein – Dominee Kuyperstraat 2, 3863 CA Nijkerk

Kaarten zijn on-line te bestellen in de webshop www.hinenisymfonieorkest.nl/concerten

á € 12,50 per persoon. Gezinskaart € 40,00.

Kaarten aan de zaal € 15,00.

Tijdens het concert is er een collecte voor het Hineni Centrum in Jeruzalem.