Waar gaat de hoofdmacht van sc Hoevelaken dit seizoen eindigen? Gaat de competitie, net als vorig seizoen, als een nachtkaars uit, of gaan Harry Oussoren en zijn mannen via een achterdeur, de derde periode, alsnog iets van het seizoen maken? Er zijn steden in Nederland waar op voetbalgebied het woord crisis meerdere malen is gevallen. Nu is dergelijke terminologie voor een eenvoudige derdeklasser wat overdreven, maar in de wedstrijd tegen AGOVV, waarvan in Apeldoorn nog overtuigend met 6-2 werd gewonnen, was een andere invulling van de tijd bij nader inzien nog niet eens zo’n gek idee geweest. Je zet twee matig presterende ploegen tegenover elkaar op een hobbelig veld, voegt daar een matige arbitrage aan toe en je hebt de ingrediënten voor een vervelende middag.

Na een viertal kansje voor AGOVV viel de eerste echte grote mogelijkheid in de wedstrijd pas in de 28e minuut te noteren. Daniel Bezembinder leek voor de 1-0 te zorgen, maar via een stuit belandde zijn ingezette bal tegen de lat.

In de zesde minuut na de hervatting leek de wedstrijd Hoevelaken – AGOVV eindelijk op gang te komen. Laurens de Korte gaf de bal goed voor waarna vleugelverdediger Pascal de Jong de bal slechts met zijn hoofd hoefde te schampen om Hoevelaken op voorsprong te koppen. Kort daarna leek de 2-0 al in de maak en de wedstrijd gespeeld, maar het op zoek gaan naar eigen eer brak de hoopvolle aanval uiteindelijk op.

Hoevelaken liet zien van goede wil te zijn maar kreeg enkele minuten na de openingstreffer al een eerste deksel op de neus. Doelman Luuk Nijman pakte op onbegrijpelijke wijze een teruggespeelde bal op, wat AGOVV een indirecte vrije trap opleverde. Na veel geharrewar, het overnemen van de spelhervatting en veel verloren tijd ontstond uit deze, toch niet vaak voorkomende ‘overtreding’, de gelijkmaker.

Ruim twintig minuten later lag de bal opnieuw op de rand van het Hoevelakense strafschopgebied, na een op het oog onnodige overtreding. Met een draai verdween de bal in de benedenhoek. In de tussenliggende en resterende tijd probeerde Hoevelaken wel tot resultaten te komen, maar gevaarlijk kon de ploeg niet worden. Wel vielen er in de slotfase nog twee rode kaarten. Als neutrale lezer van dit verslag zou je dan kunnen aannemen dat die voor gefrustreerde Hoevelakense spelers waren, maar dat was dan weer niet het geval. In de 85e en 90e(+2) minuut schopten twee Apeldoornse spelers om onbegrijpelijke redenen een tegenstander onderuit, waarmee de gasten de wedstrijd met negen man beëindigden. Voor Hoevelaken was de resterende tijd te kort om daarvan te profiteren, maar waarschijnlijk had een ruimer tijdschema het ‘vechten tegen de bierkaai’ niet opgeheven.

Opstelling: Luuk Nijman; Jordy Neeft, Joost van den Heuvel, Ewoud van de Brug (83. Patrick Kloppenburg), Pascal de Jong; Edwin Duijst (46. Robin Elverding), Olaf de Rijk, Laurens de Korte; Daniel Bezembinder, Joeri van den Hoeven, Coen Bos.

De Haen Man van de Wedstrijd: Joost van den Heuvel
Verslag en Foto: Robert Kreuning