Hoevelaken heeft een tweede tikje opgelopen in 2020. In Stroe had Hoevelaken de mogelijkheid om met drie punten huiswaarts te keren, maar de handen bleven leeg. Na een helft vol kansen en mogelijkheden stond Hoevelaken in de rust desondanks op een 2-1 achterstand. Die stand bleek uiteindelijk ook de eindstand.

De klok was exact één minuut en elf seconden onderweg toen het scorebord voor het eerst in werking kon worden gezet. Hoevelaken leek nog wakker te moeten worden en keek na wat halfslachtig ingrijpen al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Bij de pakken neerzetten was er daarna niet bij, want bijna een half uur lang was het daarna eenrichtingsverkeer naar het doel van Stroe. Met een licht windje in de rug probeerde Hoevelaken te profiteren van de ruimte die Stroe achter de verdediging liet en de eigen snelle voorwaartse mensen. Na de openingstreffer van Stroe hing de gelijkmaker dan ook al snel in de lucht. De Hoevelakense aanhang moest echter tot de elfde minuut wachten op het evenwicht in de wedstrijd. Na een handig overstapje van Coen Bos was een droge knal van Laurens de Korte voldoende voor de gelijkmaker. Erop en erover, wordt er dan in wielertermen gezegd, en Hoevelaken kreeg ook de nodige kansen om op voorsprong te komen. Daniel Bezembinder strandde echter tweemaal op de doelman van Stroe en kopte eenmaal op de paal. Verder misten schoten van Coen Bos en Jordy Zieltjes de kracht om de sluitpost te verontrusten en konden mogelijkheden niet worden omgezet in kansen. Een verdiende voorsprong voor Hoevelaken bleef uit, Stroe werkte zich enigszins onder de druk uit en kreeg in de Hoevelakense verdediger Joost van den Heuvel zelf de gevaarlijkste aanvaller. Vanuit een voorzet zag eerst doelman Luuk Nijman er niet goed uit en vervolgens tikte de hardwerkende verdediger de bal in het eigen doel.

Hoevelaken rechtte daarna de rug, zag Daniel Bezembinder opnieuw een duel met de doelman verliezen en kon niet in de eerste doorgang opnieuw op gelijke hoogte komen.

Met Olaf de Rijk voor de geblesseerde Sven van den Akker en een lichte wind tegen had Hoevelaken in de tweede helft ruim tien minuten nodig om voor het eerst serieus in het strafschopgebied van Stroe te komen. Daarna golfde het spel wat op en neer, waarbij Luuk Nijman Hoevelaken met een aantal goede reddingen op de been hield. Het was echter vooral stroperigheid, wat Hoevelaken liet zien. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd liet Hoevelaken aanvallend het nodige van zichzelf zien. Eenmaal werd de bal van de doellijn gekopte, terwijl Edwin Duijst zijn harde inzet door de doelman zag gestuit. Hoevelaken toonde goede wil, werkte enorm hard, maar het vlotte combinatiespel uit het eerste halve uur van de eerste helft kon nauwelijks nog worden getoond. Stroe speelde verdedigend ook een stuk compacter dan voor de rust, waardoor ook de snelle mannen minder ruimte kregen. Kortom, na in de eerste helft de mogelijkheden op een (ruime) voorsprong niet te hebben gegrepen was het in de tweede doorgang een vrijwel kansloze missie voor Hoevelaken.

Opstelling: Luuk Nijman; Sven van den Akker (46. Olaf de Rijk), Ewoud van de Brug, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Edwin Duijst, Robin Elverding (70. Joeri van den Hoeven), Laurens de Korte; Daniel Bezembinder, Coen Bos.

Scoreverloop: 2. Stroe 1-0, 11. Laurens de Korte 1-1, 39. Joost van den Heuvel 2-1 (e.d)