In het stadion waarin onder anderen Klaas-Jan Huntelaar (2003-2004, 35 wedstrijden), Dries Mertens (2006-2009, 108 wedstrijden) en Nacer Chadli (2007-2010, 90 wedstrijden) een deel van hun professionele voetbalopvoeding hebben genoten is de Hoevelakense hoofdmacht tegen de eerste competitienederlaag van 2019 aangelopen. Na het grootste deel van de wedstrijd op de helft van de tegenstander te hebben gespeeld, het meeste balbezit te hebben gehad, maar tot slechts twee kansjes te zijn gekomen delfde Hoevelaken met 2-0 het onderspit tegen AGOVV.

Het was allemaal niet geweldig wat de ‘Geheelonthouders’ en Hoevelaken op de kunstgrasmat legden. De regenbuien, de harde windvlagen en de galmende voetbaltombe zorgden voor een troosteloze ambiance. Hoevelaken en AGOVV deden de rest. Pas ver in de eerste helft viel de eerste kans te noteren, toen de gastheren op de rand van het strafschopgebied een vrije trap mochten nemen, maar doordat de bal in de muur smoorde kon direct een streep door het woord kans. Daniel Bezembinder kreeg aan de andere kant nog een mogelijkheid om de score te openen, maar de bal, die sowieso naast zou zijn gegaan, werd nog beroerd door de vingertoppen van de goalie, waardoor de mogelijkheid werd omgezet in een hoekschop. Corners waren tegen AGOVV echter geen kansen voor Hoevelaken, want de meest ballen kwamen nauwelijks fatsoenlijk voor het doel, waarna persoonlijke duels verloren gingen.

In de 39e minuut viel er onverwacht een treffer te noteren. AGOVV counterde weer eens alsof het een lieve lust was en speelde de eerste echte veldkans van de wedstrijd goed uit. Doelman Sjoerd Kloppenburg, die ver voor zijn doel al de nodige schade had weten te voorkomen, moest nu vissen, waardoor de uitslag in ieder geval geen bloedeloze brilstand kende.

Met de lichte wind in de rug en met Simon de Boer voor Ludo Horst probeerde Hoevelaken in de tweede doorgang de opgelopen averij te herstellen. Met grote regelmaat verscheen Hoevelaken in het zestienmetergebied van de tegenstander, maar een vuist kon daar niet worden gemaakt. Daniel Bezembinder kreeg een tweede mogelijkheid op een treffer, Joeri van den Hoeven kopte voorlangs en bij een schot van B-junior Roan van de Pol, die zijn basisdebuut maakte en hard werkte, ging de bal over het doel, maar daarmee is het Hoevelakense gevaar wel beschreven. De counters van AGOVV waren spannender en net als in de eerste doorgang werd de Hoevelakense defensie in de 70e minuut  uiteen gereten en kon de bal eenvoudig worden binnen getikt.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Quinten van Vliet, Ewoud van de Brug (65. Coen Bos), Pascal de Jong; Ludo Horst (46. Simon de Boer), Robin Elverding, Robin Vonder, John Kok (60. Jeffrey Huisman); Roan van de Pol, Daniel Bezembinder, Joeri van den Hoeven.

Verslag en Foto: Robert Kreuning