Sc Hoevelaken heeft weer een GoudDaantje. Met een assist in de eerste helft en twee fraaie treffers na de pauze had Daan Vinke een belangrijk aandeel in de royale 3-0 overwinning, die Hoevelaken dinsdag 10 mei in het midweekse programma op VVOP wist te behalen. Na de wedstrijd werd hij dan ook uitgeroepen tot ‘Man van de Wedstrijd’, al had dat voor hoofdtrainer Harry Oussoren ook het hele team kunnen zijn.

Met de kansloze 3-0 nederlaag in Voorthuizen in het achterhoofd, eveneens op een doordeweekse avond, was het voor iedereen met een rood-wit hart interessant om te zien hoe Hoevelaken de zware klus op Kleinhoven zou klaren. De generale repetitie op zaterdag in Wageningen tegen SKV was niet al te best, maar al snel werd duidelijk dat VVOP niet de ploeg was van anderhalve maand geleden en dat Hoevelaken in een nieuw jasje stak. Hoewel VVOP de eerste tien minuten domineerde, hield Hoevelaken de rug recht en benutte het in de 13e minuut de ruimte die aan de rechterkant geboden werd. Daan Vinke spurtte de vrije ruimte in, gaf de bal hard en hoog voor, waar Joeri van den Hoeven zijn hoofd ertegen plaatste en Hoevelaken op 1-0 kopte.

Deze opsteker gaf Hoevelaken moed en hoewel het zelf geen grote kansen meer wist te creëren, was het defensief zo degelijk, dat doelman Gijs Leebeek geen lastige bal te verwerken kreeg. Eenmaal hoorde de Hoevelakense sluitpost de bal op de lat uiteen spatten, maar daarmee was het gevaar van VVOP wel verteld.

Na de pauze ontspon zich een interessant duel. Gijs Leebeek, die uiterst alert in zijn strafschopgebied heerste en zijn doel verdedigde, kreeg meer werk dan in de eerste helft, maar het gevaar viel te noteren voor het doel van VVOP. Al zeven minuten na de thee nam Daan Vinke een verre bal van achteruit knap op het hoofd mee, stormde alleen op de doelman af en verslond de voor zijn doel staande keeper met een fraaie lob. Niet veel later stond invaller Arslan Gümüs ineens ook in oog met de doelwachter van VVOP, maar hij kon de 3-0 niet op het bord krijgen. Daan Vinke lukte dat een kwartier voor tijd wel. Met drie verdedigers in zijn nek draaide hij zich knap vrij en won het één tegen één duel met de doelman met een fraaie afronding. Coen Bos, na twee maanden weer van de partij als invaller, kwam in de slotfase ook nog oog in oog met de VVOP-goalie te staan, maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen. Geen 4-0 derhalve, maar wel een uiterst opgetogen team, dat het aanwezige publiek de beste vertoning uit 2022 had voorgeschoteld. En daarmee zijn alle spelers die in dit verslag niet genoemd zijn tekort gedaan.

Komende zaterdag speelt Hoevelaken opnieuw thuis en ontvangt het ONA. In Wageningen werden de punten gedeeld, 1-1, maar bij een overwinning wipt Hoevelaken over ONA heen en is het terug in het linker rijtje.

Opstelling: Gijs Leebeek; Jelle van der Meer (70. Jordy Zieltjes), Ludo Horst, Joost van den Heuvel, Siem Kooistra, Pascal de Jong; Bas Hengeveld, Robin Elverding, Joeri van den Hoeven; Roan van de Pol (61. Arslan Gümüs), Daan Vinke (80. Coen Bos).

Scoreverloop: 13. Joeri van den Hoeven 1-0; 52. Daan Vinke 2-0, 78. Daan Vinke 3-0.

De Haen ‘Man van de Wedstrijd’: Daan Vinke