Door een wisselvallig seizoen af te sluiten met een reeks goede resultaten heeft Hoevelaken zaterdag 28 mei de nacompetitie voor promotie bereikt. Om dat resultaat te verwezenlijken moest op Kleinhoven wel rode lantaarndrager Advendo ’57 worden verslagen. Een eenvoudige opgave was dat niet, want de nummer laatst was ook aan een goede reeks bezig en haalde uit de laatste drie wedstrijden zeven punten in de hoop het vege lijf te redden. In Hoevelaken kwam er voor de gasten een einde aan die goede serie. De ploeg uit Ederveen speelde zeker niet slecht, in ieder geval beter dan je van een nummer laatst zou verwachten, bivakkeerde meer op de helft van Hoevelaken dan andersom, maar moest drie treffers incasseren, waar het zelf met het openingsdoelpunt tot één treffer kwam.

Advendo combineerde er op Kleinhoven lustig op los, maar de kansen in het eerste kwartier waren voor Hoevelaken. Eerst werd Daan Vinke in stelling gebracht, maar volledig ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. Niet veel later raakte Paul Eleveld de lat en kon de rebound niet worden verzilverd. De gasten probeerden aan te vallen, maar veel gevaar leverde dat niet op. De rust werd dan ook bereikt met een brilstand.

Na de pauze ging het hard. Al na vier minuten was doelman Gijs Leebeek kansloos bij een rake kopbal. Hoevelaken dreigde achter de feiten aan de lopen, maar ruim een minuut later was invaller Arslan Gümüs ter plekke nadat een door Daan Vinke ingeschoten bal door de doelman slechts half werd gepareerd. Het intikken was een ‘eitje’. Hoevelaken stelde daarna snel orde op zaken. Siem Kooistra, na afloop uitgeroepen tot man van de wedstrijd, sloop door de verdediging en bediende na een kwartier Daan Vinke op maat. Ook zijn treffer was een eenvoudige inschuiver.

Zonder echt gevaarlijk te worden zocht Advendo de aanval, maar in de extra tijd viel de derde treffer voor Hoevelaken. Invaller Patrick Kloppenburg, die de selectie gaat verlaten, zorgde vanuit een hoekschop met een rake kopal voor de 3-1. Een waardig afscheid voor de aanvaller, die in het verleden zoveel waarde voor sc Hoevelaken heeft gehad.

Na afloop van de wedstrijd vonden de nodige plichtplegingen plaats. Joost van den Heuvel werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar, gevolgd door doelman Gijs Leebeek en Siem Kooistra. Joeri van den Hoeven – elf treffers – kreeg een kanon overhandigd, die hoort bij de topscorer van het seizoen. Voorzitter Willem van Vliet, die tijdens de wedstrijden ook de radioverslagen verzorgt, mag zich een jaar lang supporter van het jaar noemen.

Zaterdag 4 juni sluit Hoevelaken de reguliere competitie af in Otterlo. Voor de gastheren staat er nog wat op het spel, want bij winst zijn zij zeker kampioen. Wint Hoevelaken in Otterlo, dan is de thuisploeg afhankelijk van het resultaat van AGOVV, dat op twee punten volgt.

Op 11 juni start voor Hoevelaken het toetje van het seizoen. Komt Hoevelaken de eerste doorgang goed door, dan moet op 14 juni opnieuw worden aangetreden. De finale van de nacompetitie is op zaterdag 18 juni.

Opstelling: Gijs Leebeek, Heddwyn ten Brink, Joost van den Heuvel, Ludo Horst, Pascal de Jong; Bas Hengeveld, Siem Kooistra, Paul Eleveld (46. Arslan Gümüs), Joeri van den Hoeven; Daan Vinke (79. Patrick Kloppenburg), Robin Elverding (76. Jelle van der Veer).

De Haen Man van de Wedstrijd: Siem Kooistra.
Bron en Foto: Robert Kreuning