Ga jij binnenkort lekker op vakantie en moet je het alleen doen met een handbagage koffer? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat je best wel wat tips kunt gebruiken over hoe je deze het beste in kunt pakken. Nu gaat een weekendje weg vaak nog prima, maar wanneer het een vakantie is van 8, 10 of misschien zelfs wel 12 dagen wordt het vaak een ander verhaal. Gelukkig zijn wij er om je te helpen en delen we een aantal eenvoudige, maar wel praktische tips met je. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je ruimtegebrek hebt, want met deze tips kun je met gemak voor 14 dagen kleding meenemen, mits het geen dikke truien en vesten zijn natuurlijk.

Maak een checklist
Voordat je begint met inpakken, is het handig om een checklist te maken van alle benodigdheden die je mee wilt nemen. Denk aan kleding, toiletartikelen, elektronica, medicijnen en eventuele documenten. Op deze manier voorkom je dat je belangrijke spullen achterlaat. Kijk ook even of je nog wel een geschikte handbagage koffer hebt, die ook voldoet aan de eisen van de maatschappij waar je mee vliegt. Is dit niet het geval? Dan kun je tegenwoordig redelijk snel online een nieuwe handbagage koffer bestellen, zodat je zonder zorgen op vakantie kunt. Vaak heb je deze al de volgende werkdag thuis en kun je beginnen  met het inpakken van je spullen.

Rol je kleding op
Een slimme truc om meer ruimte te creëren in je handbagage koffer, is het oprollen van je kleding in plaats van het opvouwen. Door je kleding op te rollen, bespaar je niet alleen ruimte, maar voorkom je ook kreukels. Daarnaast kun je kleine gaten en hoeken opvullen met opgerolde sokken of ondergoed. Dit klinkt misschien heel eenvoudig, maar zorgt er wel voor dat je veel meer spullen mee kunt nemen. Liever geen koffer mee? Dat kan natuurlijk ook! Dan kun je beter een goede reistas kopen, die je ook over je schouder kunt dragen. Ook hier geldt dat je wel even goed moet kijken naar het formaat, zodat je zeker weet dat je niet hoeft bij te betalen als je straks incheckt.

Gebruik packing cubes
Packing cubes zijn kleine zakjes of tasjes waarin je je kleding en andere spullen kunt meenemen. Hiermee kun je alles netjes gescheiden houden en efficiënter inpakken. Bovendien zorgt het gebruik van packing cubes ervoor dat je snel kunt vinden wat je nodig hebt, zonder je hele koffer overhoop te halen. Dit is vooral handig voor wanneer je een langere periode gaat en dus echt alle ruimte die je hebt, nodig hebt om te gebruiken voor kleding en andere spullen.

Verdeel het gewicht
Bij het inpakken van je handbagage koffer is het belangrijk om het gewicht gelijkmatig te verdelen over de verschillende delen van je koffer. Hiermee voorkom je dat je koffer uit balans raakt en makkelijker omvalt. Zware items plaats je bij voorkeur dicht bij de wieltjes, terwijl lichtere spullen naar boven kunnen. Je zult zien dat dit het een stuk makkelijker op maakt om tussen de mensenmassa heen te bewegen.