De 6-jarige Silke Kwantes uit Hoevelaken heeft achondroplasie, een groeistoornis, waardoor ze klein blijft. Ze behoort dan ook tot de groep kleine mensen. Moeder Carla maakte onlangs mee dat Silke om haar geringe lengte op een terras in hun woonplaats door een jongen werd uitgelachen. Dat deed haar veel verdriet en ze besloot deze nare ervaring op Facebook te delen. Het leverde een stroom van hartverwarmende reacties op.

Moederhart

“We gingen bij een cafetaria een ijsje eten. Toen we weg gingen lachte een jongen van ongeveer 18 jaar haar uit. Ik verstarde helemaal maar ik werd ook heel boos. Het was een stomp in mijn moederhart. Silke heeft het gelukkig niet gehoord en daarom heb ik niets tegen die jongen gezegd. Op weg naar huis moest ik mijn tranen inhouden. Thuis heb ik even uitgehuild. Silke is zo’n gezellig en leuk meisje. Ik had de behoefte om deze nare ervaring te delen op Facebook en om het van me af te schrijven. Op deze manier hoop ik meer begrip te kweken voor achondroplasie. Ik kreeg hele mooie reacties, heel bijzonder. Het cafetaria heeft aangeboden om gratis een ijsje te komen eten”, vertelt Carla.

Echo

Silke is thuis haar rugzak aan het inpakken met knuffels want ze gaat, samen met Carla, een nachtje in het ziekenhuis ‘logeren’ voor een slaaponderzoek. Ze vindt het heel spannend en is een beetje onrustig. Carla creëert een moment van rust voor haar dochtertje en neemt haar mee naar een andere ruimte. Het echtpaar Kwantes heeft nog twee kinderen, de 11-jarige Niek en de 9-jarige Gijsje. Zij hebben de groeistoornis niet die hun zusje wel heeft.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Arjen Gerritsma