Herman Egberts heeft zaterdagmorgen 27 maart een contract getekend bij korfbalvereniging Telstar Hoevelaken voor de duur van twee jaar, met een optie van nog een extra jaar. De 54-jarige Edenaar volgt Serge Valk op die vanwege gezondheidsredenen is gestopt.

Egberts, die in het dagelijks leven softwaretester is, is afkomstig van Dindoa uit Ermelo en beschikt over een rijke cv. Hij is begonnen als speler bij Reehorst in Ede. ‘Ik heb daar ook mijn hele leven gespeeld. Uiteindelijk moest ik stoppen wegens rugproblemen. Toen ging ik het trainersvak in, bij Reehorst, maar ik liep tegen de beperkingen van de kennis van de vereniging aan. Dat zeg ik met alle respect, maar we waren een derdeklassevereniging.’ Hij ging vervolgens stage lopen bij Dalto en van daaruit is zijn trainerscarrière ontstaan en kent hij de regio op zijn duimpje.

‘Bij Telstar Hoevelaken ben ik wel eens geweest met de regionale talenten. De accommodatie is prima hier en de sfeer ook. Ik heb eerder ook nog samengewerkt met Steven Brink die bij Telstar drie seizoenen hoofdtrainer is geweest en ik hoorde positieve verhalen.’

Zijn ambities voor Telstar Hoevelaken? ‘Met de kwaliteiten van de selectie wil ik zo hoog mogelijk spelen. Ik wil de spelers goed korfbal laten spelen. Dan komen de resultaten vanzelf. Plezier en de wil om te winnen vind ik belangrijk. En ik ben zelf ook erg blij om hier aan de slag te mogen gaan.’

Tekst Kees van den Heuvel
Foto’s Aalt Guliker