Op de dag dat hij 24 jaar wordt komt Maurits Bunt uit Klarenbeek het publiek in Nijkerk trakteren op welluidende klanken vanuit de toren van de Grote Kerk. Hij is van veel muzikale markten thuis, dat blijkt uit de opbouw van zijn programma. Speciaal voor beiaard geschreven werken zijn Siciliene van Amerikaan Barnes en Passacaglia  van Lerinckx, waar hij mee afsluit. Daar voor speelt hij werken, die voor klavecimbel, piano, orgel en zangstem geschreven zijn en bewerkt voor uitvoering op de beiaard.
Met ”Komm Heiliger Geist” van Buxtehude grijpt Maurits vooruit op het komende Pinksterfeest. De melodie van “Bist du bei mir” , waarin de innige band van een stervende met zijn geliefde aan het bed tot uitdrukking wordt gebracht, is geliefde troostmuziek, die heel toepasselijk is in tijden van groter wordende eenzaamheid. De Franse suite van Bach bevat maar liefst 6 dansvormen die in de 18e eeuw in zwang waren bij vorsten en gegoede burgerij. Ook de sonate die Haydn schreef voor piano klonk oorspronkelijk in die kringen ; muzikaal genot van de bovenste plank. Beiaard-student Bunt, die al is opgeleid tot organist, laat de luisteraars uiteraard ook genieten van virtuoze en afwisselende werken van zijn hoofd – instrument, het orgel.

Afhankelijk van de dan geldende regels kunt terecht op de Luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging achter Nieuwstraat 9 of luisteren op andere plaatsen rond de toren.

Het concert is op dinsdag 18 mei en begint om 19.00 uur. Omstreeks 20.00 uur komt de beiaardier naar beneden waar hij bij de torenopgang aan de Holkerstraat met applaus wordt begroet en bedankt en wie weet …. wordt er nog voor gezongen.