De Harry Hamstra Cup speelt een prominente rol in de voorbereiding van de top voetbalclubs uit de regio. Op 29 en 30 juli en 2 en 6 augustus spelen de tweede divisieclubs IJsselmeervogels, Spakenburg en Kozakken Boys met derde divisionisten DVS’33 Ermelo, vv DOVO en v.v. Sparta Nijkerk om de prestigieuze titel van de Harry Hamstra Cup. Naast het sportieve aspect, is er aandacht voor  maatschappelijke aspect. De Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum is onlosmakelijk verbonden met de Harry Hamstra Cup en daar zijn ze erg blij om.

De Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum zet zich tien jaar in om het verblijf van patiënten en hun naasten in Meander Medisch Centrum zo prettig én comfortabel mogelijk te maken. Met financiële steun van velen realiseert de Vrienden van Meander projecten binnen de thema’s Oncologie, Prettig Verblijf, Ziekenhuis van Morgen en Zorg voor Ouderen. Vorig jaar is hier een vijfde thema aan toegevoegd namelijk wetenschappelijk onderzoek.

,,Wij zijn er trots op dat we al een aantal jaar het goede doel van de Harry Hamstra Cup zijn. Een feest om hier in augustus bij te mogen zijn en geweldig om de betrokkenheid van alle deelnemende clubs te zien”, aldus Danielle Heere van de Vrienden van Meander. ,,Met het geweldige bedrag dat ieder jaar wordt geschonken hebben we al heel veel mooie projecten kunnen realiseren. Projecten zoals bijvoorbeeld de koppelbedden en de natuurwanden op de dagbehandeling oncologie.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl