Op zaterdag 21 april 2018 vindt de 4e editie van de Halve van Nijkerk plaats. In 2017 heeft een record aantal lopers deelgenomen en de organisatie verwacht dit jaar verder te groeien. De Halve van Nijkerk is breed toegankelijk met diverse afstanden voor beginnende en gevorderde lopers. Daarnaast is de Halve van Nijkerk ook opgenomen in het nieuwe Randmerencircuit. Inschrijven kan vanaf vandaag via www.halvevannijkerk.nl.

Start en finish liggen wederom in het centrum van Nijkerk. De Halve van Nijkerk kent een afwisselend parcours met doorkomsten door het centrum en de buitengebieden van Hoevelaken en Nijkerkerveen. Naast de halve marathon kan men ook deelnemen aan de 10km of de 5km. Ook voor de recreanten en beginnende lopers is de Halve van Nijkerk een mooi doel. Speciaal voor de jonge sportievelingen is er ook dit jaar weer de KidsRun van 1,2km en 2km.

Het programma ziet er dit jaar als volgt uit:

17:15 uur: 1,2km MTH KidsRun (3 t/m 14 jaar)

17:30 uur: 2km MTH KidsRun (3 t/m 14 jaar)

17:45 uur: Univé 5km (vanaf 8 jaar)

18:30 uur: Bouw Logistics halve marathon (vanaf 18 jaar) en Rabobank 10km (vanaf 13 jaar)

Ren de Halve van Nijkerk voor oogonderzoek!

Steeds meer mensen in Nederland worden slechtziend of blind door een oogziekte. Het Oogfonds wil deze groei stoppen en de maatschappij toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking. Het Oogfonds is een partnership aangegaan met de Halve van Nijkerk en wil hiermee meer bekendheid genereren en gelden bij elkaar lopen. De Halve van Nijkerk is natuurlijk ook toegankelijk voor Blindrunners en hun buddies!

Randmerencircuit

Hardlopers op de west- Veluwe kunnen komend voorjaar hun hart ophalen. De vier grote hardloopevenementen van Harderwijk, Putten, Nijkerk en Ermelo zijn gekomen met een heus hardloopcircuit onder de naam Randmerencircuit. De halve marathon van Harderwijk zal op 10 maart 2018 het bal openen, gevolgd door de Putten Power Run (14 april), de halve van Nijkerk (21 april) en de halve marathon van Ermelo (2 juni).

Lopers die deelnemen aan tenminste drie van de vier evenementen plaatsen zich voor het klassement en verdienen daar sowieso een mooi running-shirt mee. Ook wordt er nagedacht over een loopgala waar deze shirts worden uitgereikt en waar de mannen en vrouwen met de meeste punten worden gehuldigd.

Rabobank Randmeren is achter dit initiatief gaan staan! Meer informatie over het Randmerencircuit is terug te vinden op www.randmerencircuit.nl.