Thona (52) en Bert (55) Bakker brachten jaren geleden eens een flitsbezoek aan Pension Jägerhof in Oostenrijk. Ze waren in de buurt en kenden de eigenaar. Zelf hadden ze al tijden de wens om naar het buitenland te vertrekken, maar het was er eigenlijk nooit echt van gekomen. Toch vertrok het Nijkerkse stel vorig jaar definitief naar precies die plek waar ze destijds slechts één dag waren geweest, nadat hen een onverwacht voorstel werd gedaan.

Thona, haar man Bert, dochter Laura (10), dochter Melanie (24) en haar vriend Jelle (26) wonen in Oostenrijk, in Het Pitztal Jerzens Tirol. En daar runnen ze nu het pension en een barretje. ,,Veel mensen denken dat wij in het verleden hier vaak op vakantie zijn geweest en verliefd op het plekje zijn geworden, maar wij zijn hier maar één keer een dag geweest om op bezoek te gaan bij de vorige eigenaar, een kennis van ons”, vertelt Thona. De droom om in het buitenland te gaan wonen en werken bestond al langer bij Thona en haar man.

,,Wij hadden toen we jong waren altijd al plannen om in het buitenland een camping te beginnen of huisjes te gaan verhuren.” Die wens werd jaren geleden al eens heel concreet toen het stel een aanbod kreeg om in Amerika het beheer van een haven op zich te nemen. ,,Wij hebben dit serieus overwogen, maar ik kon het niet”, vertelt Thona. Ze kon op dat moment haar familie niet achterlaten en de angst voor het onbekende speelde een grote rol.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl