De elfde editie van de Atelierroute Nijkerk wordt gehouden op Hemelvaartsdag, op donderdag 30 mei. Van 10.30 tot 20.00 uur hebben kunstliefhebbers gratis entree bij vijfenvijftig professionele of amateur beeldend kunstenaars uit de oude Zuiderzeestad en omgeving. Zij stellen hun atelier, huis, werkplaats of tuin open om een breed publiek kennis te laten maken met hun werk.

Anneke Martini – De Stad Nijkerk

Achter de schermen is het bestuur, bestaande uit voorzitter Henk Pothoven, secretaris Marco van der Wielen, penningmeester Wim Luigjes en ondersteunend lid Harm Visser, met een aantal vrijwilligers de laatste maanden intensief bezig geweest met de voorbereidingen. Arno Huijbregt en José van den Tweel hebben buiten het bestuur een aantal taken op zich genomen.

TENTOONTSTELLING

Voorzitter Henk Pothoven: ,,Het is dankbaar werk met zoveel mooie reacties van het publiek. Dat is ook een reden om er weer mee verder te gaan. We zijn er trots op dat er opnieuw zoveel kunstenaars, al dan niet met hun gastexposanten, bereid gevonden zijn hun werken te tonen. Dit jaar is er een grote overzichtstentoonstelling in een ruimte van de Kruiskerk, waar van elke exposant werk is vertegenwoordigd. Zo kunnen de toeschouwers alvast een indruk krijgen van de kunstuitingen van een aantal inwoners.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl 
Foto Henk Pothoven